Šport > Nogomet
1213 ogledov

Afriška država na SP, neredi pa zaradi tega v Evropi

navijači
V evropski prestolnici ranjenih več policistov.

V Bruslju je bilo ranjenih več kot dvajset policistov, oropane so bile številne trgovine, nekaj avtomobilov pa je zgorelo, potem ko so se nogometaši Maroka uvrstili na svetovno prvenstvo 2018. Belgijska tiskovna agencija poroča, da je v neredih v centru prestolnice Evrope sodelovalo približno 300 ljudi, nihče pa ni bil aretiran. Neredi so se začeli takoj po zmagi Maroka proti Slonokoščeni obali z 2:0, ki je pomenila, da bo Maroko naslednje poletje petič udeleženec svetovnega prvenstva.

lionel messi SP 2018 Šport Messi razkril, koga se najbolj boji

Belgijska policija je sporočila, da je začela preiskavo dogodkov, njen tiskovni predstavnik pa je dejal, da je policijo presenetilo, kako hitro so se odvijali neredi. Lastniki trgovin so hkrati kritizirali odziv policije, češ da je bila povsem nepripravljena in da je bil njen odziv na ropanje povsem neaktiven.

Slavoljub Muslin Srbija Šport Popeljal jih je na SP, nato sledila razrešitev

Predsednik belgijske vlade Charles Michel je sicer pohvalil policijo, češ da je ravnala pravilno in umirjeno, minister za notranje zadeve Jan Jambon pa je na Twitterju omenil "nesprejemljivo agresijo" in izrazil začudenje, da nihče ni bil aretiran.

V Bruslju živi približno 40.000 Maročanov, v Belgiji pa več kot 400.000.

prostitutka dekla na poziv Pretkan načrt Šport Prostitutke potrkale na vrata nogometašev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.