Na Stamfordu brez zmagovalca

Foto: Žurnal24 united
V derbiju petega kola Premier League sta se Chelsea in Manchester United razšla z remijem 1:1. V drugi zanimi nedeljski tekmi je Aston Villa v gosteh premagala West Bromwich z 2:1.
Oglej si celoten članek
 

Anglija, 5. kolo

Blackburn : Fulham 1:0
West Ham
: Newcastle 3:1
Liverpool : Stoke C. 0:0
Sunderland : Middlesbrough 2:0
Bolton : Arsenal 1:3
West Bromwich : Aston Villa 1:2
Chelsea : Manchester U. 1:1 Hull C. : Everton 2:2
Manchester C. :
Portsmouth 6:0
Tottenham : Wigan 0:0

Derbi kola na Stamford Bridgu so bolje pričeli nogometaši Manchester Uniteda , ki so do prve prave priložnosti prišli v šesti minuti, ko je Owen Hargreaves lepo podal do Darrena Fletcherja , a je strel Škota uspešno blokiral Ricardo Carvalho . Chelsea je odgovoril le tri minute kasneje, ko je Joe Cole iz ugodnega položaja zadel zunanji del mreže. Rdeči vragi so v uvodnem delu srečanja nadaljevali z agresivno igro in v 16. minuti je po lepem prodoru Wayna Rooneya z diagonalnim strelom poskušal Rio Ferdinand , a se je s skrajnimi močmi izkazal vratar Peter Cech . Varovanci Alexa Fergusona so do vodstva naposled prišli v 18. minuti, ko je nepopustljivi Patrice Evra podal do Dimitra Berbatova . Slednji je ustreli, Cech je žogo odbil, na pravem mestu pa se je znašel Ji-Sung Park in na semaforju je pisalo 0:1. Gostitelji so potrebovali deset minut, da so si opomogli po šoku. V 28. minuti je Florent Malouda  poskušal prelisičiti vratarja Edwina Van der Sarja , a se je nizozemski vratar izkazal, ob enem pa utrpel neugoden udarec v koleno zaradi katerega je bil tri minute kasneje zamenjan. V zaključku prvega polčasa je po podaji Franka Lamprad  nenatančno meril Nicolas Anelka .

John Obi Mikel je natančno podal ob izenačujočem zadetku. © Reuters

 

Ob odmoru je na igrišče vstopil Didier Drogba, ki je zamenjal Maloudaja in Blues je bil v uvodnem delu drugega polčasa več pri žogi, do prve prave priložnosti pa je prišel v 66. minuti, ko je močno ustrelil J. Cole, a se je v vratih gostov izkazal rezervist Gregor Kuszczak. Slednji je bil že premagan v 73. minuti, ko je J. Cole z desne podal v petmetrski prostor evropskih prvakov, a je bil Anelka nespreten. Vragi so do ene izmed redkih priložnosti prišli po akciji Cristiana Ronalda (v igro je vstopil v 56. minuti) in Rooneya. Strel rdeče desetice je zadel zunanji del mreže. Na nasprotni strani pa je trikratnim angleškim prvakom naposled le uspelo izenačiti. Po podaji Johna Obija Mikla s prostega strela je v 80. minuti izenačil rezervist Salomon Kalou. V naslednjem napadu je imel Kalou celo priložnost, da po strelu razigranega J. Cola pripravi popoln preobrat, a je njegov udarec zletel preko vrat. Zadnjih deset minut je minilo brez pravih priložnosti in moštvi sta se zadovoljili z delitvijo točk. Chelsea tako nadaljuje niz neporaženosti pred domačimi gledalci v Premiershipu, saj je neporažen že vse od 21. februarja 2004, ko je slavil Arsenal z 2:1. Po tekmi je strateg gostiteljev Luis Felipe Scolari dejal: "V prvih 15 minutah so bili precej boljši od nas. Nato nam je uspelo spreobrniti potek srečanja. Lahko smo zadovoljni s točko, saj smo storili veliko napak." Edini strelec za United Park pa je po tekmi povedal : "Nekoliko sem razočaran, saj smo vodili večji del srečanja." 

Robinho je znova blestel v dresu Manchester Citya. © Reuters

 
Od ostalih nedeljskih tekem omenimo zmago Aston Ville na lokalnem derbiju proti West Bromwichu . Gostje iz Birminghama so povedli v 27. minuti, ko je po podaji Ashleya Younga s prostega strela natančno z glavo zadel John Carew . Le dve minuti kasneje je po hitrem prodoru Gabriela Agbonlahorja na semaforju pisalo že 0:2. Pred odmorom je po strelu slovenskega reprezentanta Roberta Korena vratar Brad Friedel žogo odbil, z neposredne bližine pa je mrežo zatresel James Morrison . V nadaljevanju je Villa prevladovala in zasluženo odnesla tri točke. Bogati Manchester City je svojo vrednost tokrat dokazal tudi na igrišču, saj je kar s 6:0 nadigral razglašeni Portsmouth . Za gostitelje je zadelo šest različnih nogometašev, že na drugi tekmi zapored je bil natančen Robinho.

Gianfranco Zola se je razveselil prvega uspeha na klopi West Hama. © Reuters

 
Sobotno srečanje med West Hamom in Newcastlom (3:1) je bilo v središču pozornosti že pred začetkom, saj je na klopi gostiteljev debitiral Gianfranco Zola . Nekdanji italijanski reprezentant se je razveselil vodstva že v osmi minuti, ko je z zvitim strelom zadel prav Zolin rojak David Di Michele . Italijan, ki v Londonu nastopa kot posojen nogometaš Torina, je vodstvo podvojil v 37. minuti, piko na i k izjemni predstavi pa je postavil v drugem polčasu, ko je sijajno podal do Matthewa Etheringtona. Newcastle, pri katerem se nadaljuje saga glede lastništva, je v nadaljevanju uspel zabiti le častni zadetek ( Michael Owen ). Po tekmi je trener Londončanov Zola dejal: "Zelo sem zadovoljen. Nogometaši so med tednom trdo trenirali in danes se nam je to obrestovalo."

Arsenal je spreobrnil potek srečanja na Reeboku. ©  Reuters

 

V drugem zanimivem sobotnem obračunu je Bolton pred domačimi gledalci povedel na srečanju z Arsenalom, ko je v 13. minuti po podaji s kota najvišje skočil  Kevin Davies. Topničarji so odgovorili v 26. minuti, ko sta obrambo gostiteljev izigrala Emmanuel Adebayor in Nicklas Bendtner, natančno pa je meril Emmanuel Eboue. Le minuto kasneje so varovanci Arsena Wengerja povedli. Denilson je natančno podal z desne strani, Bendtner pa je bil v kazenskem prostoru Boltona nezgrešljiv. V večjem delu preostanka srečanja se je igral odprt nogomet z veliko priložnosti na obeh straneh, za miren zaključek srečanja pa je v 86. minuti po lepi globinski podaji Thea Walcotta in natančni diagonalni podaji Adebayorja poskrbel Denilson.

V senci debija Zole in zmage Arsenala na sobotnih tekmah je Liverpool pred domačimi gledalci le remiziral s Stoke Cityjem. Redsi so večji del srečanja napadali, a niso uspeli ukaniti obrambe gostov. Sunderland je z zadetkoma rezervista Michaela Chopre v zadnjih desetih minutah ukanil Middlesbrough.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.