Šport > Nogomet
4 ogledov

Na Stamfordu brez zmagovalca

united Žurnal24 main
V derbiju petega kola Premier League sta se Chelsea in Manchester United razšla z remijem 1:1. V drugi zanimi nedeljski tekmi je Aston Villa v gosteh premagala West Bromwich z 2:1.
 

Anglija, 5. kolo

Blackburn : Fulham 1:0
West Ham
: Newcastle 3:1
Liverpool : Stoke C. 0:0
Sunderland : Middlesbrough 2:0
Bolton : Arsenal 1:3
West Bromwich : Aston Villa 1:2
Chelsea : Manchester U. 1:1 Hull C. : Everton 2:2
Manchester C. :
Portsmouth 6:0
Tottenham : Wigan 0:0

Derbi kola na Stamford Bridgu so bolje pričeli nogometaši Manchester Uniteda , ki so do prve prave priložnosti prišli v šesti minuti, ko je Owen Hargreaves lepo podal do Darrena Fletcherja , a je strel Škota uspešno blokiral Ricardo Carvalho . Chelsea je odgovoril le tri minute kasneje, ko je Joe Cole iz ugodnega položaja zadel zunanji del mreže. Rdeči vragi so v uvodnem delu srečanja nadaljevali z agresivno igro in v 16. minuti je po lepem prodoru Wayna Rooneya z diagonalnim strelom poskušal Rio Ferdinand , a se je s skrajnimi močmi izkazal vratar Peter Cech . Varovanci Alexa Fergusona so do vodstva naposled prišli v 18. minuti, ko je nepopustljivi Patrice Evra podal do Dimitra Berbatova . Slednji je ustreli, Cech je žogo odbil, na pravem mestu pa se je znašel Ji-Sung Park in na semaforju je pisalo 0:1. Gostitelji so potrebovali deset minut, da so si opomogli po šoku. V 28. minuti je Florent Malouda  poskušal prelisičiti vratarja Edwina Van der Sarja , a se je nizozemski vratar izkazal, ob enem pa utrpel neugoden udarec v koleno zaradi katerega je bil tri minute kasneje zamenjan. V zaključku prvega polčasa je po podaji Franka Lamprad  nenatančno meril Nicolas Anelka .

John Obi Mikel je natančno podal ob izenačujočem zadetku. © Reuters

 

Ob odmoru je na igrišče vstopil Didier Drogba, ki je zamenjal Maloudaja in Blues je bil v uvodnem delu drugega polčasa več pri žogi, do prve prave priložnosti pa je prišel v 66. minuti, ko je močno ustrelil J. Cole, a se je v vratih gostov izkazal rezervist Gregor Kuszczak. Slednji je bil že premagan v 73. minuti, ko je J. Cole z desne podal v petmetrski prostor evropskih prvakov, a je bil Anelka nespreten. Vragi so do ene izmed redkih priložnosti prišli po akciji Cristiana Ronalda (v igro je vstopil v 56. minuti) in Rooneya. Strel rdeče desetice je zadel zunanji del mreže. Na nasprotni strani pa je trikratnim angleškim prvakom naposled le uspelo izenačiti. Po podaji Johna Obija Mikla s prostega strela je v 80. minuti izenačil rezervist Salomon Kalou. V naslednjem napadu je imel Kalou celo priložnost, da po strelu razigranega J. Cola pripravi popoln preobrat, a je njegov udarec zletel preko vrat. Zadnjih deset minut je minilo brez pravih priložnosti in moštvi sta se zadovoljili z delitvijo točk. Chelsea tako nadaljuje niz neporaženosti pred domačimi gledalci v Premiershipu, saj je neporažen že vse od 21. februarja 2004, ko je slavil Arsenal z 2:1. Po tekmi je strateg gostiteljev Luis Felipe Scolari dejal: "V prvih 15 minutah so bili precej boljši od nas. Nato nam je uspelo spreobrniti potek srečanja. Lahko smo zadovoljni s točko, saj smo storili veliko napak." Edini strelec za United Park pa je po tekmi povedal : "Nekoliko sem razočaran, saj smo vodili večji del srečanja." 

Robinho je znova blestel v dresu Manchester Citya. © Reuters

 
Od ostalih nedeljskih tekem omenimo zmago Aston Ville na lokalnem derbiju proti West Bromwichu . Gostje iz Birminghama so povedli v 27. minuti, ko je po podaji Ashleya Younga s prostega strela natančno z glavo zadel John Carew . Le dve minuti kasneje je po hitrem prodoru Gabriela Agbonlahorja na semaforju pisalo že 0:2. Pred odmorom je po strelu slovenskega reprezentanta Roberta Korena vratar Brad Friedel žogo odbil, z neposredne bližine pa je mrežo zatresel James Morrison . V nadaljevanju je Villa prevladovala in zasluženo odnesla tri točke. Bogati Manchester City je svojo vrednost tokrat dokazal tudi na igrišču, saj je kar s 6:0 nadigral razglašeni Portsmouth . Za gostitelje je zadelo šest različnih nogometašev, že na drugi tekmi zapored je bil natančen Robinho.

Gianfranco Zola se je razveselil prvega uspeha na klopi West Hama. © Reuters

 
Sobotno srečanje med West Hamom in Newcastlom (3:1) je bilo v središču pozornosti že pred začetkom, saj je na klopi gostiteljev debitiral Gianfranco Zola . Nekdanji italijanski reprezentant se je razveselil vodstva že v osmi minuti, ko je z zvitim strelom zadel prav Zolin rojak David Di Michele . Italijan, ki v Londonu nastopa kot posojen nogometaš Torina, je vodstvo podvojil v 37. minuti, piko na i k izjemni predstavi pa je postavil v drugem polčasu, ko je sijajno podal do Matthewa Etheringtona. Newcastle, pri katerem se nadaljuje saga glede lastništva, je v nadaljevanju uspel zabiti le častni zadetek ( Michael Owen ). Po tekmi je trener Londončanov Zola dejal: "Zelo sem zadovoljen. Nogometaši so med tednom trdo trenirali in danes se nam je to obrestovalo."

Arsenal je spreobrnil potek srečanja na Reeboku. ©  Reuters

 

V drugem zanimivem sobotnem obračunu je Bolton pred domačimi gledalci povedel na srečanju z Arsenalom, ko je v 13. minuti po podaji s kota najvišje skočil  Kevin Davies. Topničarji so odgovorili v 26. minuti, ko sta obrambo gostiteljev izigrala Emmanuel Adebayor in Nicklas Bendtner, natančno pa je meril Emmanuel Eboue. Le minuto kasneje so varovanci Arsena Wengerja povedli. Denilson je natančno podal z desne strani, Bendtner pa je bil v kazenskem prostoru Boltona nezgrešljiv. V večjem delu preostanka srečanja se je igral odprt nogomet z veliko priložnosti na obeh straneh, za miren zaključek srečanja pa je v 86. minuti po lepi globinski podaji Thea Walcotta in natančni diagonalni podaji Adebayorja poskrbel Denilson.

V senci debija Zole in zmage Arsenala na sobotnih tekmah je Liverpool pred domačimi gledalci le remiziral s Stoke Cityjem. Redsi so večji del srečanja napadali, a niso uspeli ukaniti obrambe gostov. Sunderland je z zadetkoma rezervista Michaela Chopre v zadnjih desetih minutah ukanil Middlesbrough.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.