Na takšne prizore lahko kar pozabite

Foto: Epa garmisch-partenkirchen
Obstaja verjetnost, da bo celotna novoletna turneja minila pred praznimi tribunami.
Oglej si celoten članek

Koronaska kriza še naprej kroji izvedbo športnih tekmovanj po celem svetu. Tudi smučarski skoki v tem pogledu niso nobena izjema, zato obstaja realna možnost, da bo 69. novoletna turneja smučarskih skakalcev v celoti potekala brez gledalcev ob skakalnicah.

Kot so danes sporočili organizatorji druge tekme turneje v Garmisch-Partenkirchnu, načrtujejo tekmo za zaprtimi vrati.

Predsednik organizatorjev tradicionalne tekme na prvi dan novega leta Michael Maurer je za nemško tiskovno agencijo DPA potrdil, v tem trernutku ne opričakujejo obiska gledalcev. "A zadnja vrata bomo vsekakor pustili odprta, če bi se razmere glede novega koronavirusa v zadnjem trenutku precej izboljšale," je povedal Maurer.

Foto: Epa garmisch-partenkirchen

Za uvodno tekmo 69. nemško-avstrijske skakalne turneje, ki bo predvidoma od 28. decembra do 6. januarja 2021, so organizatorji Oberstdorfa 1. oktobra v prodajo dali zelo omejeno količino vstopnic.

Za tekmo, na kateri si jo je lani v živo ogledalo 25.500 gledalcev, kvalifikacije pa 15.000, je bilo letos ljubiteljem smučarskih skokov na voljo zgolj 2500 vstopnic, ki so bile razprodane v nekaj urah.

Za zdaj še ni znano, kaj bo z gledalci v okviru avstrijskega dela turneje v Innsbrucku in Bischofshofnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.