Na tekmah ne smejo navijati

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Smrt kralja Bumibola Adulyadeja je Tajsko pahnilo v enoletno žalovanje.
Oglej si celoten članek

Med omejitvami ob enoletnem žalovanju za umrlim kraljem je zdaj tudi prepoved izražanja čustev na nogometnih tekmah, vključno s pomembno preizkušnjo, ki čaka Tajsko v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Tamkajšnja nogometna zveza je želela prestaviti novembrski termin tekme z Avstralijo, na kar pa slednja ni pristala. Zveza je zato svojim prebivalcem izdala obvestilo, da ne stadionu ne bodo dovoljene nobene zastave ali transparenti, vsi udeleženci bodo morali biti oblečeni v temne barve, prav tako pa ne bo dovoljeno vzklikanje oziroma navijanje za katero koli ekipo.

Kralj Abulyadej, ki je umrl pred desetimi dnevi v 89. letu starosti, je bil monarh z najdaljšim stažem na svetu, saj je bil na prestolu kar 70 let. V okviru žalovanja morajo vsi javni uslužbenci eno leto nositi črna oblačila, 30 dni se morajo vsi prebivalci Tajske vzdržati vsakršnih praznovanj, televizijske postaje na Tajskem, vključno z mednarodnimi satelitskimi televizijami, pa 30 dni oddajajo le v črno-beli tehniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.