Šport > Nogomet
28 ogledov

Na tekmah ne smejo navijati

Tajska, zastava, nogomet Profimedias
Smrt kralja Bumibola Adulyadeja je Tajsko pahnilo v enoletno žalovanje.

Med omejitvami ob enoletnem žalovanju za umrlim kraljem je zdaj tudi prepoved izražanja čustev na nogometnih tekmah, vključno s pomembno preizkušnjo, ki čaka Tajsko v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Tamkajšnja nogometna zveza je želela prestaviti novembrski termin tekme z Avstralijo, na kar pa slednja ni pristala. Zveza je zato svojim prebivalcem izdala obvestilo, da ne stadionu ne bodo dovoljene nobene zastave ali transparenti, vsi udeleženci bodo morali biti oblečeni v temne barve, prav tako pa ne bo dovoljeno vzklikanje oziroma navijanje za katero koli ekipo.

Kralj Abulyadej, ki je umrl pred desetimi dnevi v 89. letu starosti, je bil monarh z najdaljšim stažem na svetu, saj je bil na prestolu kar 70 let. V okviru žalovanja morajo vsi javni uslužbenci eno leto nositi črna oblačila, 30 dni se morajo vsi prebivalci Tajske vzdržati vsakršnih praznovanj, televizijske postaje na Tajskem, vključno z mednarodnimi satelitskimi televizijami, pa 30 dni oddajajo le v črno-beli tehniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.