Šport
21 ogledov

Tajska pretepača dobila kazen BWF: 2 leti, 3 mesece

Bodin Issara-Maneepong Jongjit badminton Canada Open Youtube
Mednarodna badmintonska zveza (BWF) je v torek za dve leti suspendirala Tajca Bodina Issaro, ki je prejšnji mesec med tekmo napadel rojaka Maneeponga Jongjita.

Kazen je doletela tudi Maneeponga Jongjita, ki mu je disciplinski komite Mednarodne badmintonske zveze (BWF) prisodil trimesečno prepoved nastopanja. S tem je BWF potrdil kazni, ki jih je Bodinu Issari in Maneepongu prejšnji mesec izrekla že Tajska badmintonska zveza.

"Obe kazni stopita v veljavo od dneva dogodka, nedelje, 21. julija, igralca pa imata 21 dni časa za pritožbo," so v izjavi za javnost sporočili z BWF. 22-letni dvojec se je prvič v karieri pomeril na turnirju v Torontu, potem ko sta v dvojicah nastopala tudi na lanskoletnih olimpijskih igrah v Londonu.

Vse začel udarec z loparjem

Njun medsebojni obračun se je končal z lovljenjem po igrišču, Bodin pa je Maneeponga po izzivanju obrcal in pretepel, vanj pa zalučal tudi stol. Vse naj bi se začelo po udarcu z loparjem, ki ga je nekdanjemu kolegu ob menjavi strani zadal Maneepong.

Bodin se je sicer nemudoma opravičil in odgovorne pozval, da znižajo kazen bivšemu soigralcu, da bi slednji lahko nastopil na prihajajočem svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Bodin, kršil je kar pet točk pravilnika o obnašanju, bo izgubil vse točke in prisluženi denar, ki si ga je priigral v Torontu, so še sklenili pri BWF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.