Na tekmi preobratov Kopitar spet polnil statistiko

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Slovenski hokejski as je na četrti tekmi v sezoni prišel še do šeste in sedme točke.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so na prvi domači tekmi sezone s 7:4 premagali Nashville Predators. Moštvo Anžeta Kopitarja je po dveh tretjinah vodilo že s 4:1, a nato gostom dovolilo, da so izenačili, v samem zaključku pa vendarle prišlo do zmage. Slovenski zvezdnik je k zmagi prispeval podajo in zadetek.

Odločilni zadetek za kralje je 59 sekund pred koncem tekme iz odbitka zabil Alex Iaffalo, ki je domače moštvo po šoku po treh prejetih zadetkov v zadnji tretjini znova popeljal v vodstvo. V zadnji minuti tekme sta nato za potrditev druge zmage v sezoni v prazno mrežo zadela še Dustin Brown, podajo je prispeval Kopitar, in Drew Doughty.

Predatorji so sicer povedli po manj kot petih minutah igre, a prednost kmalu izpustili. Domačini so v vodstvo tako prvič prišli po dobrih 11 minutah igre, ko je za 2:1 z močnim strelom po odlični akciji Browna zadel Kopitar. Prednost so kralji nato povečali še z dvema zadetkoma v drugi tretjini.

V zadnji tretjini pa bi skoraj sledil preobrat gostov. Že v drugi minuti je vodstvo znižal Viktor Arvidsson, z dvema goloma v 34 sekundah pa so plenilci izenačili 8 minut in 30 sekund pred koncem tekme.

Dvoboj v Los Angelesu je bila ena izmed 11 tekem ta večer. Na drugih je najbolj odmeval prvi zadetek Finca v dresu New York Rangers Kappa Kakka v ligi NHL. Finski čudežni najstnik, drugi izbor na letošnjem naboru, je domačo ekipo popeljal v vodstvo proti Edmonton Oilers, a so si ti zatem s štirimi zadetki priigrali peto zaporedno zmago. S tem ostajajo najboljše moštvo v ligi.

Prvi poraz v sezoni na šestih odigranih tekmah je v pretekli noči na domačem ledu zabeležila ekipa Carolina Hurricanes, boljši so bili s 3:2 gostje iz Columbusa. Neporaženo na štirih tekmah ostaja moštvo Colorada, ki je s 3:2 po podaljšku premagalo Arizona Coyotes. Lanski finalisti lige Boston Bruins pa so prepričljivo prišli do četrte zmage na petih tekmah. S 3:0 so bili boljši od New Jersey Devils.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.