Šport
152 ogledov

Na tekmi preobratov Kopitar spet polnil statistiko

Anže Kopitar Profimedia
Slovenski hokejski as je na četrti tekmi v sezoni prišel še do šeste in sedme točke.

Hokejisti Los Angeles Kings so na prvi domači tekmi sezone s 7:4 premagali Nashville Predators. Moštvo Anžeta Kopitarja je po dveh tretjinah vodilo že s 4:1, a nato gostom dovolilo, da so izenačili, v samem zaključku pa vendarle prišlo do zmage. Slovenski zvezdnik je k zmagi prispeval podajo in zadetek.

Odločilni zadetek za kralje je 59 sekund pred koncem tekme iz odbitka zabil Alex Iaffalo, ki je domače moštvo po šoku po treh prejetih zadetkov v zadnji tretjini znova popeljal v vodstvo. V zadnji minuti tekme sta nato za potrditev druge zmage v sezoni v prazno mrežo zadela še Dustin Brown, podajo je prispeval Kopitar, in Drew Doughty.

Predatorji so sicer povedli po manj kot petih minutah igre, a prednost kmalu izpustili. Domačini so v vodstvo tako prvič prišli po dobrih 11 minutah igre, ko je za 2:1 z močnim strelom po odlični akciji Browna zadel Kopitar. Prednost so kralji nato povečali še z dvema zadetkoma v drugi tretjini.

V zadnji tretjini pa bi skoraj sledil preobrat gostov. Že v drugi minuti je vodstvo znižal Viktor Arvidsson, z dvema goloma v 34 sekundah pa so plenilci izenačili 8 minut in 30 sekund pred koncem tekme.

Dvoboj v Los Angelesu je bila ena izmed 11 tekem ta večer. Na drugih je najbolj odmeval prvi zadetek Finca v dresu New York Rangers Kappa Kakka v ligi NHL. Finski čudežni najstnik, drugi izbor na letošnjem naboru, je domačo ekipo popeljal v vodstvo proti Edmonton Oilers, a so si ti zatem s štirimi zadetki priigrali peto zaporedno zmago. S tem ostajajo najboljše moštvo v ligi.

Prvi poraz v sezoni na šestih odigranih tekmah je v pretekli noči na domačem ledu zabeležila ekipa Carolina Hurricanes, boljši so bili s 3:2 gostje iz Columbusa. Neporaženo na štirih tekmah ostaja moštvo Colorada, ki je s 3:2 po podaljšku premagalo Arizona Coyotes. Lanski finalisti lige Boston Bruins pa so prepričljivo prišli do četrte zmage na petih tekmah. S 3:0 so bili boljši od New Jersey Devils.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.