Šport
45 ogledov

Sedmica Tampe, goli padali kot za stavo

Tampa Bay Lightning Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo ponoči na sporedu kar 11 tekem, v katerih so lahko ljubitelji hokeja spremljali parado golov.

Ekipa Tampa Bay Lightning je moštvu Toronto Maple Leafs zabila kar sedem golov (7:3). Poraz je doživela še ena kanadska franšiza Montreal Canadiens, Detroit Red Wings je bil boljši s 4:2. So pa hokejisti Edmonton Oilers le iztržili zmago, ko so po kazenskih strelih odpravili New Jersey Devils s 4:3. Naftarji so se s štirimi zmagami na štirih tekmah in osmimi točkami zavihteli na vrh razvrstitve zahodne konference.

Prava golijada je bila tudi na tekmi v Ottawi. Navijači so lahko uživali v desetih golih, aktualni prvaki lige NHL St. Louis Blues pa so domačo ekipo Senators odpravili s 6:4. Tekma Winnipeg Jets - Minnesota Wild se je končala z izidom 5:2 v korist Winnipega. Mestni tekmeci Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja Anaheim Ducks so vpisali poraz, Pittsburgh Penguins je bil boljši z 2:1. 

Največ, kar enajst zadetkov, je bilo na tekmi Nashville Predators - Washington Capitals. Igralci iz prestolnice country glasbe so bili na koncu boljši, ekipo iz prestolnice Združenih držav Amerike pa so ugnali s 6:5. Mož odločitve je bil Mattias Ekholm dobre štiri minute pred koncem.

Kazenski streli pa so odločili tekmo Calgary Flames - Dallas Stars. Calgary je bil z zadetkom Johnnyja Gaudreauja boljši od ekipe iz Dallasa, za katerega, za Mavericks, v severnoameriški košarkarski ligi NBA igra slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Colorado Avalanche je prizadejal prvi poraz v sezoni ekipi Boston Bruins, ki so ji na tekmi razveljavili kar dva zadetka po ogledu video posnetka. Izid je bil 4:2 v korist ekipe iz Kolorada, ki v tej sezoni na treh odigranih tekmah še ni okusila grenkobe poraza.

Anže Kopitar Mala katastrofa Šport Kopitar na tretji tekmi še do pete točke, a ...

Pacifiški tekmeci Los Angelesa San Jose Sharks so prišli do zmage proti ekipi Chicago Blackhawks s 5:4. V medsebojnem obračunu sta se pomerila še dva tekmeca Kopitarjevih kraljev iz tihomorske divizije. Vegas Golden Knights so morali priznati premoč ekipi Arizona Coyotes z 1:4. 

Na vrhu skupine je neporaženi Edmonton. Los Angeles Kings je trenutno na predzadnjem mestu z dvema osvojenima točkama na treh tekmah.

Los Angeles naslednja tekma čaka v noči z nedelje na ponedeljek proti Nashvillu.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning  3:7
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings     2:4
New Jersey Devils - Edmonton Oilers        3:4 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks        2:1
Ottawa Senators - St. Louis Blues          4:6
Nashville Predators - Washington Capitals  6:5
Winnipeg Jets - Minnesota Wild             5:2
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks       4:5
Dallas Stars - Calgary Flames              2:3 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Boston Bruins         4:2
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights     4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.