Šport
68 ogledov

Kosmatinci začeli z zmago

Stars Bruins Profimedia
Lanski finalisti najmočnejše hokejske lige na svetu so uspešno začeli sezono.

Hokejisti Boston Bruins, lanski finalisti severnoameriške lige NHL, ki so po sedmi tekmi končnice izgubili naslov prvaka proti St. Louisu, so novo sezono uspešno odprli v Teksasu. Branilci naslova vzhodne konference so z 2:1 premagali Dallas Stars.

Brett Ritchie se je proti svoji nekdanji ekipi Dallasu, pri Zvezdah je preživel svojih prvih pet sezon v ligi NHL, vpisal med strelce. Novi napadalec Bostona je zadel že po malo več kot minuti igre. Danton Heinen je v uvodni tretjini povišal vodstvo gostov na 2:0 z igralcem več, vratar Tuukka Rask pa je zbral 28 obramb.

V drugi tretjini so morali nekdanjega soigralca Ritchieja, Romana Polaka na nosilih odnesti z ledu, saj se je branilec Dallasa z glavo grdo zaletel v ogrado. Njegova poškodba je za skoraj deset minut prekinila tekmo. Iz tabora Zvezd so sporočili, da je še v bolnišnici. Edini zadetek za domače je manj kot minuto po poškodbi soigralca dosegel Roope Hintz.

St. Louis Blues : Boston Bruins NHL Šport Kanadčani pokvarili parado s Stanleyjevim pokalom

Los Angeles Kings, moštvo edinega Slovenca v ligi NHL Anžeta Kopitarja, bo novo sezono začelo v noči na nedeljo proti Edmontonu.

NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers    5:2
New York Rangers - Winnipeg Jets          6:4
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres      1:3
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens  4:3 (kazenski streli)
Nashville Predators - Minnesota Wild      5:2
Dallas Stars - Boston Bruins              1:2
Colorado Avalanche - Calgary Flames       5:3
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes           2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.