Na tekmi štirje slovenski orli

Foto: EPA
Foto: EPA
V ruskem Sočiju, prizorišču naslednjih zimskih olimpijskih iger, so bili v današnjih kvalifikacijah za sobotno tekmo v smučarskih skokih uspešni štirje slovenski orli.
Oglej si celoten članek

Na šesti tekmi sezone bodo nastopili Jaka Hvala, ki je bil 11. med kvalifikanti, Peter Prevc je bil 18., Matjaž Pungertar 28. in Jurij Tepeš 30.

Prireditelji tekem v Sočiju so imeli obilico težav pri zagotavljanju snega, saj so trenutno temperature na prizorišču olimpijskih iger leta 2014 precej nad ničlo. Rešil jih je sneg, ki so ga izdelali v minuli sezoni ter ga čez poletje prekrili s plastjo zemlje. Tako so se skakalci spuščali po zaletni smučini, ki je namenjena poletnim skokom, pristajali pa na snegu. Kvalifikacije je z rekordom skakalnice (108 m) dobil Čeh Lukaš Hlava.

Brez nastopa na sobotni tekmi sta ostala Jernej Damjan z 42. in Robert Kranjec s 43. mestom med kvalifikanti. Sobotna tekma se bo začela ob 16. uri, pred tem se bodo ob 13. uri za točke svetovnega pokala pomerile še smučarske skakalke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.