Šport
11 ogledov

Na tekmi štirje slovenski orli

Hvala Kuusamo smučarski skoki kvalifikacije EPA
V ruskem Sočiju, prizorišču naslednjih zimskih olimpijskih iger, so bili v današnjih kvalifikacijah za sobotno tekmo v smučarskih skokih uspešni štirje slovenski orli.

Na šesti tekmi sezone bodo nastopili Jaka Hvala, ki je bil 11. med kvalifikanti, Peter Prevc je bil 18., Matjaž Pungertar 28. in Jurij Tepeš 30.

Prireditelji tekem v Sočiju so imeli obilico težav pri zagotavljanju snega, saj so trenutno temperature na prizorišču olimpijskih iger leta 2014 precej nad ničlo. Rešil jih je sneg, ki so ga izdelali v minuli sezoni ter ga čez poletje prekrili s plastjo zemlje. Tako so se skakalci spuščali po zaletni smučini, ki je namenjena poletnim skokom, pristajali pa na snegu. Kvalifikacije je z rekordom skakalnice (108 m) dobil Čeh Lukaš Hlava.

Brez nastopa na sobotni tekmi sta ostala Jernej Damjan z 42. in Robert Kranjec s 43. mestom med kvalifikanti. Sobotna tekma se bo začela ob 16. uri, pred tem se bodo ob 13. uri za točke svetovnega pokala pomerile še smučarske skakalke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.