Šport
18 ogledov

Skakalci in vodstvo zadovoljni

 skakalci orli szs
1/10
Saša Despot
Slovenski orli so uspešno opravili s skandinavsko turnejo. Na ekipni tekmi so osvojili odlično tretje mesto, medtem ko je imel Jaka Hvala med posamezniki celo možnosti za zmago. Vrhunske uvrstitve ga je stal povsem ponesrečen skok v drugi seriji.

Predsednik smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga je na tiskovni konferenci izrazil zadovoljstvo nad nastopi slovenskih skakalcev., "Fantom čestitam za lepo predstave na uvodnih tekmah sezone. Zadovoljni smo s prikazanim. Nekaj potencialov je ostalo še ne izkoriščenih, vendar je sezona še dolga. Upam, da se bo vse skupaj razvilo v to smer, da bomo vse potenciale lahko še izkoristili. Zelo veseli napredek nordijske kombinacije. Ta šport bo pridobil na veljavi tudi v Sloveniji in bomo morda v prihodnosti tudi ta šport videli na televiziji. Vsem želim še čim več dobrih nastopov tudi v prihodnje," je povedal Ulaga.

Janus: Z uvodnimi tekmami sem zadovoljen

primož ulaga | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Trener reprezentance Goran Janus, ki je v sezoni 2011/2012 nasledil Matjaža Zupana, je ob tej priložnosti povedal: "Za nami sta dva vikenda. S uvodnimi tekmami sem zadovoljen. Imamo višji nivo skakanja, delamo pa še določene napake. Rezultati so vrhunski. Stvari pa seveda ne smemo prehitevati. Ekipa za Soči ostaja enaka, prav tako za Engelberg. B ekipa je danes odpotovala v Almaty, kjer imajo preko vikenda prve tekme celinskega pokala, nato nadaljujejo s tekmami v Lahtiju. O menjavah se bomo odločili na podlagi teh tekem."

Zadovoljni so tudi skakalci, čeprav ne čisto vsi. "Prikazal sem visok nivo skakanja, vendar imam še rezerve," je povedal Peter Prevc, Jernej Damjan pa je dodal: ''Zadovoljen ne morem biti, čeprav je bilo v Kuusamu bolje kot v Lillehammerju. Potrebujem še kakšen teden ali dva, da se sestavim."

Kranjec: Ko se bo poklopilo, bom prišel tudi višje

robert kranjec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Začetek je zame vedno težak. V prejšnjih sezonah sem podobno začel. Letos sem mislil, da bom bolj stabilen, vendar temu še ni tako. Na mali skakalnici v Kuusamu se nisem znašel, vendar sem bolje nastopil na 120-metrski. Vesel sem, da kljub napakam pridem do takšnih rezultatov. Ko se bo vse poklopilo, bom prišel tudi višje. Prehitevati stvari nima smisla, lepo počasi in strpno. Tudi najboljši skakalci sveta so imeli težave. Škoda, da v Sočiju ne bomo nastopili na veliki skakalnici. Manjša skakalnica je po velikosti primerljiva s kranjsko oz. s tisto v Vancouvru. Se pa veselim, da bomo nastopili že eno sezono pred olimpijskih igrah. Zanima me pa tudi koliko se na splošno gradi zaradi olimpijskih iger," povedal aktualni svetovni prvak v smučarkih poletih Robert Kranjec

"Z nastopi na veliki skakalnici v Lillehammerju sem zadovoljen, medtem ko mi v Kuusamu že od začetka ni šlo po načrtih. Za ekipno tekmo sem se nekako sestavil, da sem nastopil na določenem nivoju. Posamična tekma pa se mi ni sešla. Morda potrebujem še nekoliko treninga. Sledita tekmi na manjši skakalnici, kjer si želim boljših rezultatov kot na manjši skakalnici v Lillehammerju," meni Jurij Tepeš.

Hvala: Ta skok sem že pozabil

Po prvi seriji tekme posameznikov v Kuusamu je vodil Jaka Hvala, ki je zaradi ponesrečenega skoka v drugi serijii na koncu zasedel 24. mesto. "Za finalni nastop v Kuusamu sem se zbral tako kot običajno. Vesel sem, da imam konstantno formo, da se mi ni potrebno bati za odkrivanje tople vode. Povsem normalno sem se zbral. Na vrhu nisem spremljal skokov drugih tekmecev. Nekoliko nervoze je bilo, zato se mi je tudi pripetila napaka na odskočni mizi. Ta skok sem že pozabil in grem z optimizmom naprej. Cilji se niso spremenili, še vedno ciljam med najboljših trideset," je povedal Hvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.