Šport
26 ogledov

Uvod Freundu, deseti Prevc rešil čast orlov

Freund Morgenstern Bardal Lillehammer svetovni pokal smučarski skoki stopničke EPA
Nemec Severin Freund je zmagovalec uvodne posamične tekme svetovnega pokala v sezoni 2012/13 v Lillehammerju. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Thomas Morgenstern, tretji pa je bil domačin Anders Bardal. Najboljši Slovenec je bil na desetem mestu Peter Prevc. Do točk tudi Jaka Hvala na 17. mestu. Robert Kranjec brez finala.

Nemec Severin Freund (268,5 točke) je dobil uvodno tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lillehammerju. Na stopničkah sta končala še Avstrijec Thomas Morgenstern (267,2) in Norvežan Anders Bardal (267,0). Slovenija je imela le dva finalista; najboljši je bil Peter Prevc (251,7) na desetem mestu, Jaka Hvala (246,3) je bil 17.

Brez finala sta danes ostala Jurij Tepeš na 41. in Robert Kranjec na 43. mestu, že v kvalifikacijah je tekmovanje končal Jernej Damjan, prav tako je brez današnjega nastopa ostal Matjaž Pungertar, ki je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

V ospredju je do zmage prišel Freund, ki je v soboto slavil še tretjo zmago svetovnega pokala v karieri. "To je noro! Zelo sem vesel, saj sta mi danes uspela dva dobra skoka. Srečen sem, da lahko skačem brez bolečin, zato v skokih neizmerno uživam," je dejal zmagovalec.

Janus: "V nedeljo pričakujem boljši nastop"

Triindvajsetletni Bavarec je na manjši skakalnici Lysgaardsbakken za slabo točko ugnal Morgensterna na drugem mestu. Še bolj za las je šlo v boju za drugo mesto, kjer je Avstrijec ugnal Bardala, lanskega zmagovalca svetovnega pokala, za vsega dve desetinki točke.

Med najboljše se je prebil tudi 20-letni Prevc, ki je bil po polovici tekme sicer na osmem mestu, na koncu pa je končal na repu deseterice, medtem ko je mladi Hvala nastop v finalu izboljšal in napredoval na končno 17. mesto.

"Glede na včerajšnjo tekmo so bili pogoji na današnji tekmi precej lepši. Čestital bi Petru in Jaki za dva lepa nastopa. Imamo določene rezerve, vendar je rezultat med najboljšo deseterico lep dosežek. Lahko gremo z optimizmom na naslednje tekme," je po tekmi dejal glavni trener reprezentance Goran Janus ter misli usmeril na nedeljsko tekmo na veliki skakalnici:

"V nedeljo računamo na kakšnega tekmovalca več v finalni seriji, saj imamo v ozadju še Roberta in Jurija. Pričakujem boljši nastop kot na današnji tekmi."

Skakalce v olimpijskem Lillehammerju v nedeljo čaka še ena tekma; prva serija se bo začela ob 13.45.

Takanašijeva zmagovalka, Požunova deseta

Japonka Sara Takanaši je zmagovalka uvodne tekme sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lillehammerju. V finalu, ki je bil na sporedu pred začetkom druge serije pri moških, je nastopilo vseh šest slovenskih skakalk, najboljša med njimi je bila Katja Požun na desetem mestu.

Maja Vtič je bila na koncu na 14. mestu, Urša Bogataj je bila 18., Eva Logar 20., Špela Rogelj 21. in Anja Tepeš 25. Naslednji tekmi svetovnega pokala za smučarske skakalke bosta 8. in 9. decembra v ruskem Sočiju, ki bo leta 2014 gostitelj zimskih olimpijskih iger.

Svetovni pokal, Lillehammer, rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.