"Na tem dvoboju smo favoriti"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenska reprezentanca se bo v sredo pomerila s Severno Makedonijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je iz Aleksandrije preselila v Kairo, kjer jo od srede do nedelje čakajo trije zahtevni obračuni v drugem delu svetovnega prvenstva. V največjem egiptovskem mestu se bo v sredo ob 15.30 najprej pomerila s Severno Makedonijo, v petek s Švedsko, v nedeljo pa še z Egiptom.

Najboljši dve izbrani vrsti iz skupine 4 se bosta prebili v četrtfinale. Po prvem delu tekmovanja si je najboljši izhodiščni položaj izborila Švedska, ki je v drugi del prenesla štiri točke. Rusija ima tri, Slovenija in Egipt po dve, Belorusija eno, Severna Makedonija pa je brez točk.

Slovenija je v skupinskem delu premagala Južno Korejo z 51:29 in Belorusijo z 29:25 ter izgubila proti Rusiji s 25:31.

Izbrancem Ljubomirja Vranješa se je po ponedeljkovi zmagi nad Belorusi odvalil kamen od srca. Uvodoma je kazalo, da se bo ponovila ruska zgodba, po zaostanku za šest golov v prvem polčasu pa so vendarle zaigrali tako, kot znajo, in dosegli pomembno zmago. Po njej so ohranili upanje na preboj v četrtfinale, kar je bil eden od osnovnih ciljev v deželi faraonov.

Slovenske rokometne prvokategornike v drugem delu tekmovanja čakajo še zahtevnejši tekmeci. Njihovi prvi iz Severne Makedonije, ki so na svetovno prvenstvo prišli po odpovedi Čehov, resda ne sodijo v najvišji kakovostni razred, a slovensko-makedonski obračuni so bili mnogokrat izjemno razburljivi in negotovi.

Slovenija je zmagala na obeh dosedanjih tekmah na svetovnem prvenstvu, v Katarju 2015 s 30:28, v Franciji 2017 pa s 30:22. Obe tekmi na evropskih prvenstvih pa sta se končali z zmagoslavjem makedonske izbrane vrste: v tekmi za 5. mesto v Srbiji 2012 je Slovenija klonila s 27:28, na Hrvaškem 2018 pa s 24:25.

Prvi zvezdnik makedonske reprezentance je še vedno neuničljivi in 40-letni Kiril Lazarov, ki po sijajnih zgodbah v Veszpremu, Zagrebu, Ciudad Realu in Barceloni svojo rokometno jesen nadaljuje v Nantesu, kjer igra tudi slovenski reprezentant Rok Ovniček.

Foto: Twitter Urban Lesjak Slovenija Belorusija SP v rokometu

Makedonci so v Egiptu najprej izgubili proti Švedom z 20:32, nato proti Egipčanom z 19:38, v odločilni tekmi za napredovanje v drugi del pa so ukanili Čilence z 32:29.

"V današnjem rokometu ni lahkih nasprotnikov, to velja tudi za naše naslednje iz Severne Makedonije, ki imajo v svojih vrstah vsaj tri izjemno kakovostne rokometaše. Na tem dvoboju smo favoriti, a to moramo pokazati na igrišču. Verjamem, da bomo," je po prihodu v Kairo dejal švedski strokovnjak na slovenski klopi, ki je zavoljo dolge avtobusne vožnje odpovedal večerni trening. Svoje varovance bo popeljal v fitnes, po večerji pa je na sporedu še podrobna analiza makedonske igre.

"Z Makedonci smo v preteklosti odigrali že številne tekme, na nekaterih imeli tudi velike težave in izgubili. Na sredini tekmi moramo biti osredotočeni od prve do zadnje minute in igrati na polno, le v tem primeru se lahko nadejamo nove zmage v Egiptu," pred sredino tekmo pravi 202 cm visoki krožni napadalec Blaž Blagotinšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.