Na vstopnico upa pol milijona navijačev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Nemčiji vlada prava mrzlica pred finalom Lige prvakov, ki bo na sporedu 25. maja na stadionu Wembley. Iz Dortmunda sporočajo, da se je za vstopnice za ogled nemško obarvanega spektakla prijavilo kar 502.567 navijačev.
Oglej si celoten članek

Konec maja bo na stadionu Wembley na sporedu veliki finale Lige prvakov, v katerem se bosta pomerila dva nemška nogometna velikana – Bayern München in Borussia Dortmund. Nemška prvoligaša sta si nastop v finalu zagotovila z zmagama proti Barceloni oziroma Realu Madridu, zanimanje za ogled finalne tekme pa je preseglo vsa pričakovanja.

Borussia Dortmund, ki domače tekme v povprečju igra pred 80 tisoč gledalci, je sporočila, da se je za vstopnice za ogled finala prijavilo več kot pol milijona navijačev. Od skupno 502.567 prijavljenih bodo morali izbrati 24.042 srečnežev, ki bodo potovali v London. ''Noro je,'' so dogajanje v Nemčiji kratko in jedrnato strnili v Dortmundu.

Finalista imata za finalni obračun na voljo 50 tisoč vstopnic, čeprav kapaciteta stadiona omogoča 86 tisoč gledalcev. Cene vstopnic nihajo od 90 pa do slabih 500 evrov, kar je pravi šok za nemške navijače, ki so v nemški Bundesligi navajeni nižjih cen. Lahko se celo zgodi, da bodo nekateri za eno tekmo odšteli več kot za sezonsko karto prve nemške lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.