Šport > Nogomet
26 ogledov

Na vstopnico upa pol milijona navijačev

Znameniti Wembley bo napolnjen do zadnjega kotička. (Foto: Matej Podgoršek) Žurnal24 main
V Nemčiji vlada prava mrzlica pred finalom Lige prvakov, ki bo na sporedu 25. maja na stadionu Wembley. Iz Dortmunda sporočajo, da se je za vstopnice za ogled nemško obarvanega spektakla prijavilo kar 502.567 navijačev.

Konec maja bo na stadionu Wembley na sporedu veliki finale Lige prvakov, v katerem se bosta pomerila dva nemška nogometna velikana – Bayern München in Borussia Dortmund. Nemška prvoligaša sta si nastop v finalu zagotovila z zmagama proti Barceloni oziroma Realu Madridu, zanimanje za ogled finalne tekme pa je preseglo vsa pričakovanja.

Borussia Dortmund, ki domače tekme v povprečju igra pred 80 tisoč gledalci, je sporočila, da se je za vstopnice za ogled finala prijavilo več kot pol milijona navijačev. Od skupno 502.567 prijavljenih bodo morali izbrati 24.042 srečnežev, ki bodo potovali v London. ''Noro je,'' so dogajanje v Nemčiji kratko in jedrnato strnili v Dortmundu.

Finalista imata za finalni obračun na voljo 50 tisoč vstopnic, čeprav kapaciteta stadiona omogoča 86 tisoč gledalcev. Cene vstopnic nihajo od 90 pa do slabih 500 evrov, kar je pravi šok za nemške navijače, ki so v nemški Bundesligi navajeni nižjih cen. Lahko se celo zgodi, da bodo nekateri za eno tekmo odšteli več kot za sezonsko karto prve nemške lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.