Šport > Nogomet
24 ogledov

Napeto med velikanoma: "Ne bomo se objemali"

Heynckes Klopp Borussia Dortmund Bayern München Bundesliga Nemčija EPA
Direktor Borussie Dortmunda Hans-Joachim Watzke je zatrdil, da se pred sobotnim derbijem z Bayernom v 1. Bundesligi z bavarskimi kolegi ne bodo dobili na nikakršnem prijateljskem kosilu. Odnosi med obema nemškima velikanoma so se precej ohladili, sploh po tem, ko je Bayern Dortmundu "ukradel" zvezdnika Maria Götzeja.

"O Bayernu sem vedno govoril z velikim spoštovanjem in občudovanjem. Ampak moram reči, da so se zdaj reči malce ohladile. V zadnjem času so nas malce iritirali," je novinarjem priznal Hans-Joachim Watzke, čudodelni direktor Borussie Dortmund, ki je zaradi napetosti na povratni tekmi proti Realu Madridu zaključek obračuna na Santiagu Bernabéuu spremljal s stranišča.

Dortmund in Bayern München, finalista letošnje Lige prvakov, se bosta pred velikim obračunom na Wembleyju v soboto pomerila še v 1. Bundesligi, ki so jo Bavarci po dveh letih dortmundske vladavine že iztrgali iz rok večnih rivalov. 

"Vse bi se moralo v soboto odviti v poštenem, športnem vzdušju, ampak ne bo veliko objemanja kot nekoč. Zakaj bi se morali obnašati, kot da je vse tipi-topi? Ne bo nobenega kosila, le rokovanje," je nadaljeval Watzke. Slednjemu pripisujejo največ zaslug za renesanso kluba, ki je bil leta 2005 pred bankrotom.

Kitajski Bayern

Odhod Maria Götzeja, ki bo Dortmund z Bayernom zamenjal po koncu sezone, je odnose med rudarji in bavarskimi bogataši še poslabšal. Za odločitev Götzeja je javnost izvedela na predvečer prve polfinalne tekme z Realom Madridom, po kateri so iz Dortmunda zatrdili, da jih glede prestopa ni kontaktiral nihče iz vrst večnih rivalov. Marca sta se besedno spopadla tudi oba trenerja.

"Bayern je podoben Kitajcem v industriji, le posnemajo druge," je dejal Jürgen Klopp, ki se je kasneje sicer opravičil, njegov izkušenejši kolega Jupp Heynckes pa ga je obtožil pomanjkanja dostojanstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.