Nadal do 100. finala na ATP Touru

Foto: EPA
Foto: EPA
V finalu teniškega mastersa v Monte Carlu se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Francoz Gael Monfils.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal se po skoraj letu dni vrača v finale turnirja serije masters 1000, in to na prizorišču, kjer je v svoji karieri zmagal že osemkrat (2005-2012).

Španec je v polfinalu z 2:6, 6:4, 6:2 izločil Andyja Murrayja in v medsebojnih dvobojih z Britancem pobegnil na 17-6.

Nadal se je v finale Monte Carla uvrstil prvič po letu 2013, ko je njegov niz osmih zaporednih lovorik prekinil Novak Đoković.

Srbski tenisač, ki je tokrat presenetljivo izpadel v drugem krogu, je nedavno v Miamiju osvojil  28. lovoriko na turnirjih serije 1000 in tako prehitel dolgoletnega rekorderja Nadala. Če bo Španec v nedeljo premagal Gaela Monfilsa, se bo po številu prestižnih lovorik spet izenačil s prvim igralcem sveta.

Monfils je v drugem polfinalnem obračunu s 6:1, 6:3 premagal rojaka Jo-Wilfrieda Tsongaja, ki je v petek izločil Rogerja Federerja. Postal je prvi francoski finalist na tem turnirju po Cedricu Piolinu leta 2000.

V medsebojnih dvobojih obeh finalistov z 11-2 vodi Nadal, ki je dobil tudi vse štiri obračune na peščeni podlagi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.