Nadal na igrišču že čez mesec dni?

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji prvi teniški lopar sveta Rafael Nadal se že dlje časa spopada s kroničnimi bolečinami v kolenu, zaradi katerih je izpustil tako olimpijski turnir v Londonu kot pravkar potekajoče odprto prvenstvo ZDA. Kljub slabi diagnozi bi se lahko Nadal že v dobrem mesecu vrnil na teniška igrišča.
Oglej si celoten članek

Zdravnik španske teniške zveze Angel Ruiz-Cotorro je prepričan, da bi se lahko Rafael Nadal že čez en mesec vrnil k teniškim pripravam, ob predpostavki, da se bo dobro odzival na intenzivno fizioterapijo ter terapijo z laserjem razbolenega levega kolena.

Nadal, ki je trenutno na tretjem mestu svetovne moške teniške lestvice ATP, je zadnji dvoboj igral 28. junija, ko je v drugem krogu Wimbledona izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu.

"Mislim, da smo se izognili operaciji, trenutno poskušamo koleno sanirati s fizioterapijo v povezavi s hidroterapijo in terapijo z laserjem. Po enem mesecu terapije bomo videli, kakšen bo njen učinek in ali je prišlo do napredka. Če se bodo zadeve odvijale v pozitivni smeri, bi lahko Nadal že v roku enega meseca začel z normalnim treningom, v roku dveh mesecev pa bi se lahko že dovolj okrepila tudi kolenska vez," je prepričan španski zdravnik. Nadal je sicer v začetku tedna napovedal, da bo zaradi kolena vrnitev v teniško karavano moral odložiti za vsaj še dva meseca. S tem pa so se takoj sprožila ugibanja o koncu sezone in morebitnem predčasnem koncu Nadalove teniške kariere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.