Šport
18 ogledov

Nadal na igrišču že čez mesec dni?

rafael nadal wimbledon EPA
Nekdanji prvi teniški lopar sveta Rafael Nadal se že dlje časa spopada s kroničnimi bolečinami v kolenu, zaradi katerih je izpustil tako olimpijski turnir v Londonu kot pravkar potekajoče odprto prvenstvo ZDA. Kljub slabi diagnozi bi se lahko Nadal že v dobrem mesecu vrnil na teniška igrišča.

Zdravnik španske teniške zveze Angel Ruiz-Cotorro je prepričan, da bi se lahko Rafael Nadal že čez en mesec vrnil k teniškim pripravam, ob predpostavki, da se bo dobro odzival na intenzivno fizioterapijo ter terapijo z laserjem razbolenega levega kolena.

Nadal, ki je trenutno na tretjem mestu svetovne moške teniške lestvice ATP, je zadnji dvoboj igral 28. junija, ko je v drugem krogu Wimbledona izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu.

"Mislim, da smo se izognili operaciji, trenutno poskušamo koleno sanirati s fizioterapijo v povezavi s hidroterapijo in terapijo z laserjem. Po enem mesecu terapije bomo videli, kakšen bo njen učinek in ali je prišlo do napredka. Če se bodo zadeve odvijale v pozitivni smeri, bi lahko Nadal že v roku enega meseca začel z normalnim treningom, v roku dveh mesecev pa bi se lahko že dovolj okrepila tudi kolenska vez," je prepričan španski zdravnik. Nadal je sicer v začetku tedna napovedal, da bo zaradi kolena vrnitev v teniško karavano moral odložiti za vsaj še dva meseca. S tem pa so se takoj sprožila ugibanja o koncu sezone in morebitnem predčasnem koncu Nadalove teniške kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.