Šport
24 ogledov

Sedemletna tradicija Nadala pod vprašajem

rafael nadal us open EPA
Teniški igralec Rafael Nadal še vedno ni uspel sanirati poškodbe kolena, ki ga je pred dobrim mesecem iztrgala iz teniških igrišč. Španec je moral odpovedati udeležbo na olimpijskih igrah v Londonu, izpustil je mastersa v Torontu in Cincinnatiju, manjkal pa bo tudi na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku.

Rafael Nadal OP Francije finale | Avtor: EPA EPA
Težave Rafaela Nadal so se začele že februarja, ko je moral na mastersu v Miamiju odpovedati polfinalni obračun proti Andyju Murrayu. Sledila je nadvse uspešna peščena sezona, ki je za sklepe najmanj obremenjujoča, v kateri je Španec osvojil štiri turnirje. Osmič zapored je slavil v Monte Carlu, sedmič v karieri je dvignil pokal v Barceloni, dodal šesto lovoriko v Rimu in vse skupaj zaokrožil z zgodovinsko sedmo zmago na igriščih Roland Garrosa. Nato so se nad Špancem začeli zgrinjati črni oblaki.

rafael nadal wimbledon | Avtor: EPA EPA
V največjem presenečenju letošnje sezone ga je v drugem kolu Wimbledona premagal Lukaš Rosol, Španec pa od tistega presenetljivega poraza ni zaigral v karavani ATP. Na razočaranje svojih navijačev je izpustil olimpijske igre v Londonu, nato pa odpovedal še oba mastersa ameriške pripravljalne turneje. Nadal je bil zaradi odpovedi nastopa v Londonu zelo razočaran, saj ni mogel braniti zlate kolajne iz Pekinga. Za nameček je pred dnevi oznanil še neudeležbo na US Openu, zadnjem grand slamu v sezoni.

Nadal upa, da bo nared do polfinalnega obračuna Davisovega pokala med reprezentanco Španije in ZDA. ''Uspevalo mi je do konca Roland Garrosa, nato pa se je stanje močno poslabšalo. Od Indian Wellsa do Roland Garrosa je bila sezona zelo težka. Igral sem vse obračune in dosegel odlične rezultate,'' je povedal zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam.

Nadal je z izpadom v drugem kolu Wimbledona izgubil veliko število točk, saj je branil lanskoletni finalni nastop, podobna usoda pa ga bo doletela na US Openu, kjer je bil leta 2011 prav tako zaustavljen na zadnji stopnici. V primeru dobrega rezultata Andyja Murraya bi Španec lahko zdrsnil na četrto mesto lestvice ATP. ''V tem trenutku je najbolj pomembno, da okrevam. Moje koleno ni pripravljeno za tekmovanje na grand slamu. Mesto na lestvici ATP ni pomembno, osredotočen sem na okrevanje,'' je povedal Nadal, ki si želi nastopiti v polfinalu Davisovega pokala. ''Storil bom vse, kar je v moji moči, da bom pripravljen do 14. septembra,'' je dodal tretji igralec sveta. Nadalu tako grozi, da prvič po letu 2004 sezone ne bo končal na enem izmed prvih dveh mest lestvice ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.