Šport
6 ogledov

Nadal odpovedal obračun z Đokovićem

rafael nadal wimbledon EPA
Najboljši španski teniški igralec Rafael Nadal je zaradi kroničnih težav s kolenom odpovedal ekshibicijski dvoboj s številko ena svetovnega moškega tenisa, Srbom Novakom Đokovićem. Dvoboj s človekoljubno noto je bil načrtovan 14. julija na Realovem stadionu Santiago Bernabeu v Madridu.

"Rad bi se opravičil vsem ljubiteljem tenisa in navijačem, ki so že kupili vstopnico za tako dober namen, ampak žal tega dvoboja ne bom mogel odigrati. Na zdravniškem pregledu so mi ugotovili tendinitis, zaradi česar so mi svetovali počitek za vsaj naslednjih 15 dni. V tem trenutku se osredotočam na sanacijo poškodbe in olimpijski nastop v Londonu," je sporočil Nadal, ki je po osvojenem naslovu v Roland Garrosu na teniškem turnirju v Wimbledonu presenetljivo izgubil v drugem krogu proti 100. igralcu na lestvici ATP Čehu Lukašu Rosolu.

"V ponedeljek sem se sestal z zdravniki in že začel zdravljenje z namenom, da bom do olimpijskih iger v Londonu že pripravljen. Delal bom na rehabilitaciji in si privoščil nekaj počitka, s treningom pa bom nadaljeval čez 15 dni," je povedal za zdaj še drugi igralec sveta, ki bo zaradi zgodnjega poraza v Wimbledonu nazadoval na tretje mesto lestvice ATP. Pred dnevi je na socialnem omrežju Facebook objavil fotografijo, na kateri se v družbi svoje sestre ob bazenu predaja poletnim užitkom.

S teniškim obračunom na stadionu Santiago Bernabeu so organizatorji želeli obeležiti 110. obletnico kraljevega kluba, obenem pa so lovili tudi rekord za največji obisk teniškega ekshibicijskega obračuna, ki bo tako ostal v rokah Kim Clijsters in Serene Williams. Teniški zvezdnici sta pred dvema letoma na bruseljskem stadionu zaigrali pred skoraj 36 tisoč obiskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.