Nadal: Ne nadlegujte nas z doping testi!

Foto: Žurnal24 Nadal novinarjem ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bo branil naslov v Wimble
Rafael Nadal je nadzornike, ki izvajajo dopinške teste, obtožil, da nadlegujejo teniške igralce in se hkrati zavzel za suspendiranega Richarda Gasqueta, ki naj bi jemal kokain.
Oglej si celoten članek
 
 

Če izgubim, bom šel domov na Majorko. In kdo bo potem vedel, kje sem, če ne bom imel dostopa do interneta?

Rafael Nadal

 
Francoski teniški igralec Richard Gasquet je pred tremi tedni javnosti potrdil, da je bil na testiranju na teniškem turnirju v Miamiju pozitiven, testi so pokazali jemanje kokaina. "Podpiram ga. Prepričan sem, da ni jemal nič prepovedanega," se je pred mediji za prijatelja zavzel prvi igralec sveta Rafael Nadal . "Dobra prijatelja sva in o tem sva se pogovarjala prejšnji teden. Tudi on je zelo prepričan, da ni jemal kokaina," je za prijatelja zatrdil Španec in nadaljeval: "Saj veste, kakšen je svet danes. Greš na zabavo … če poljubiš dekle, ki je vzelo kokain, se lahko zgodi marsi kaj. Lahko ti tudi uniči kariero in to ni pravično."

 

OP Francije

VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Nadal je to priložnost izkoristil tudi za kritiziranje pravil svetovne protidopinške agencije WADA , po katerih morajo igralci tri mesece vsak dan nacionalnim agencijam sporočati, kjer bodo med šesto uro zjutraj in enajsto zvečer. Prav tako jim morajo sporočiti za vse nenačrtovane spremembe, tiste igralce, ki bi v 18 mesecih trikrat zamudili testiranja, pa čaka suspenz. Igralci si razumljivo – glede na svoje precej nepredviljive urnike na turnirjih – želijo več razumevanja, predvsem pa fleksibilnosti. "Mislim, da ni dobro, da vršijo tak pritisk nad nami. Nadlegujejo nas," je med drugim prepričan Nadal. "Če jutri izgubim, bom šel domov na Majorko. In kdo bo potem vedel, kje sem, če ne bom imel dostopa do interneta? Če se odločijo za obisk, bom dobil opozorilo. To se je že zgodilo Carlosu Moyi in to ni pravično," je še dodal Nadal.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.