Šport
12 ogledov

Nadal: Ne nadlegujte nas z doping testi!

Nadal novinarjem ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bo branil naslov v Wimble Žurnal24 main
Rafael Nadal je nadzornike, ki izvajajo dopinške teste, obtožil, da nadlegujejo teniške igralce in se hkrati zavzel za suspendiranega Richarda Gasqueta, ki naj bi jemal kokain.
 
 

Če izgubim, bom šel domov na Majorko. In kdo bo potem vedel, kje sem, če ne bom imel dostopa do interneta?

Rafael Nadal

 
Francoski teniški igralec Richard Gasquet je pred tremi tedni javnosti potrdil, da je bil na testiranju na teniškem turnirju v Miamiju pozitiven, testi so pokazali jemanje kokaina. "Podpiram ga. Prepričan sem, da ni jemal nič prepovedanega," se je pred mediji za prijatelja zavzel prvi igralec sveta Rafael Nadal . "Dobra prijatelja sva in o tem sva se pogovarjala prejšnji teden. Tudi on je zelo prepričan, da ni jemal kokaina," je za prijatelja zatrdil Španec in nadaljeval: "Saj veste, kakšen je svet danes. Greš na zabavo … če poljubiš dekle, ki je vzelo kokain, se lahko zgodi marsi kaj. Lahko ti tudi uniči kariero in to ni pravično."

 

OP Francije

VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Nadal je to priložnost izkoristil tudi za kritiziranje pravil svetovne protidopinške agencije WADA , po katerih morajo igralci tri mesece vsak dan nacionalnim agencijam sporočati, kjer bodo med šesto uro zjutraj in enajsto zvečer. Prav tako jim morajo sporočiti za vse nenačrtovane spremembe, tiste igralce, ki bi v 18 mesecih trikrat zamudili testiranja, pa čaka suspenz. Igralci si razumljivo – glede na svoje precej nepredviljive urnike na turnirjih – želijo več razumevanja, predvsem pa fleksibilnosti. "Mislim, da ni dobro, da vršijo tak pritisk nad nami. Nadlegujejo nas," je med drugim prepričan Nadal. "Če jutri izgubim, bom šel domov na Majorko. In kdo bo potem vedel, kje sem, če ne bom imel dostopa do interneta? Če se odločijo za obisk, bom dobil opozorilo. To se je že zgodilo Carlosu Moyi in to ni pravično," je še dodal Nadal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.