Nadal nosil krsto s Samaranchem

Foto: Žurnal24 Krsto s Samaranchem so nosili številni znani športniki, med njimi je bil teniški Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na pogreb nekdanjega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juana Antonia Samarancha so prišli številni ugledni predstavniki športa in politike z vsega sveta.
Oglej si celoten članek

Juan Antonio Samaranch je v sredo umrl v bolnišnici, star 89 let. Pokojnikovo krsto, ki so jo prinesli do regionalne katalonske vlade v Barceloni, potem pa v katedralo v La Seu, so nosile legende španskega športa, kot sta teniška igralca Rafael Nadal in Arantxa Sanchez, vaterpolist Manuel Estiarte in številni drugi.

Samaranchu so se prišli poklonit tudi španski kralj Juan Carlos in kraljica Sofia, princ Albert iz Monaka, predsednik katalonske regionalne vlade José Montilla, prvi človek MOK Jacques Rogge, predsednik mednarodne atletske federacije Lamine Diack, nekdanji olimpijski zmagovalec in vodilni človek organizacijskega odbora odbora OI v Londonu 2012 Sebastian Coe in drugi.

Samaranch je bil na čelu MOK od leta 1980 do leta 2001, ko ga je nasledil Rogge. V spominu bo ostal kot eden najvplivnejših predsednikov MOK po Pierru de Coubertinu, ki je bil na čelu olimpijske organizacije od leta 1896 do 1925.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.