Šport
31 ogledov

Nadal nosil krsto s Samaranchem

Krsto s Samaranchem so nosili številni znani športniki, med njimi je bil teniški
1/23
Žurnal24 main
Na pogreb nekdanjega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juana Antonia Samarancha so prišli številni ugledni predstavniki športa in politike z vsega sveta.

Juan Antonio Samaranch je v sredo umrl v bolnišnici, star 89 let. Pokojnikovo krsto, ki so jo prinesli do regionalne katalonske vlade v Barceloni, potem pa v katedralo v La Seu, so nosile legende španskega športa, kot sta teniška igralca Rafael Nadal in Arantxa Sanchez, vaterpolist Manuel Estiarte in številni drugi.

Samaranchu so se prišli poklonit tudi španski kralj Juan Carlos in kraljica Sofia, princ Albert iz Monaka, predsednik katalonske regionalne vlade José Montilla, prvi človek MOK Jacques Rogge, predsednik mednarodne atletske federacije Lamine Diack, nekdanji olimpijski zmagovalec in vodilni človek organizacijskega odbora odbora OI v Londonu 2012 Sebastian Coe in drugi.

Samaranch je bil na čelu MOK od leta 1980 do leta 2001, ko ga je nasledil Rogge. V spominu bo ostal kot eden najvplivnejših predsednikov MOK po Pierru de Coubertinu, ki je bil na čelu olimpijske organizacije od leta 1896 do 1925.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.