Nadal osvojil rekordni 22. masters

Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA rafael nadal Foto: EPA rafael nadal
Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom pet milijonov dolarjev v ameriškem Indian Wellsu. V finalu je petopostavljeni Nadal premagal sedmega nosilca, Argentinca Juana Martina Del Potra, s 4:6, 6:3, 6:4 in tretjič po letih 2007 in 2009 zmagal na mastersu v Kaliforniji.
Oglej si celoten članek

Del Potro je v polfinalu ugnal prvega igralca sveta, Srba Novaka Djokovića, Nadal je bil boljši od Čeha Tomaša Berdycha. Za srbskega teniškega zvezdnika je bil ta poraz prvi po 14 zaporednih zmagah v letu 2013.

Za Nadala je bil današnji uspeh jubilejna 600. zmaga na dvobojih v karieri ter obenem tretja skupna turnirska v Indian Wellsu. Kljub uspehu pa je španski teniški zvezdnik, ki je dolgo prisilno počival zaradi poškodbe kolena, po posvetu z zdravniki odpovedal udeležbo na podobnem mastersu v Miamiju ta teden. "Vse skupaj je zelo čustveno. Veliko se je zgodilo v teh sedmih mesecih in lepo je spet biti v zmagovitem ritmu in premagati tri igralce najboljše deseterice," je po prvem slavju na trdi podlagi po letu dni dejal Nadal.

Foto: EPA rafael nadal Če je bilo pred mesecem dni še nejasno, ali bo Nadal lahko na trdi podlagi še kdaj igral na tako visokem nivoju kot pred poškodbo, je Španec z zmago v Indian Wellsu razblinil vse dvome. Po novem četrti igralec sveta je na poti do tretje lovorike premagal tri igralce prve deseterice, in sicer Rogerja Federerja, Tomaša Berdycha in v finalu Juana Martina Del Potra. Z zmago v Kaliforniji je postal novi rekorder po številu osvojenih turnirjev serije masters (22), ki si ga je pred tem delil s Federerjem (21).

Rafa beleži enega najbolj izjemnih povratkov v zgodovini športa. Od vrnitve na teniška igrišča je nastopil na štirih turnirjih in zaigral v prav toliko finalih. V Čilu ga je na zadnji stopnici presenetil Horacio Zeballos, nato pa je Nadal nanizal prepričljive zmage v São Paulu, Acapulcu in nazadnje v Indian Wellsu. ''Ko ti uspe takšen povratek, se spomniš vseh težkih trenutkov, ki si jih preživel v sedmih mesecih. Spominjam se vseh ljudi, ki so mi v tem času pomagali,'' je povedal čustveni Nadal.

Kot že rečeno, se Španec ne bo udeležil turnirja v Miamiju, kjer bodo manjkali številni zvezdniki vključno s Federerjem, nato pa se v Monte Carlu začenja peščena sezona. Turnir v monaški kneževini je zadnjih osem let neosvojljiva trdnjava za vse tenisače, ki niso Nadal. Španec v Monte Carlu ni izgubil vse od leta 2003 (2004 ni igral, op. a.) in je nanizal osem zaporednih turnirskih zmag.

ATP Masters 1000, finale:

Rafael Nadal (Špa/5) : Juan Martin Del Potro (Arg/7) 4:6, 6:3, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.