Nadal po hudem boju vzel slovo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na zadnjem grand slamu sezone so že znani štirje četrtfinalisti in štiri četrtfinalistke v posamični konkurenci.
Oglej si celoten članek

Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA se je poslovil Španec Rafael Nadal - v petih nizih ga je premagal Francoz Lucas Pouille.

Nemka Angelique Kerber je z uvrstitvijo v četrtfinale napovedala kandidaturo za prvo mesto na svetu.

Trenutno vodilna Serena Williams zdaj za ubranitev prvega mesta na lestvici WTA potrebuje uvrstitev v finale.

Uspešna dva Francoza

Poleg Pouillea, ki je četrtega nosilca premagal s 6:1, 2:6, 6:4, 3:6 in 7:6, sta se v četrtfinale uvrstila še dva francoska tenisača, Jo Wilfried Tsonga in Gael Monfils. To je prvič v moderni dobi tenisa oziroma od leta 1968, ko so grand slam turnirji medse sprejeli tudi profesionalne igralce, da bodo na enem od štirih največjih turnirjev v četrtfinalu igrali trije Francozi. Hkrati imajo že zagotovljeno eno mesto tudi v polfinalu, saj se bosta zanj udarila Monfils in Pouille.

Za slednjega je bila zmaga proti 30-letnemu Nadalu največji dosežek v karieri. Španec je najprej ubranil tri zaključne žogice, četrto za 8:6 v podaljšani igri petega niza pa je 22-letni Francoz zadel neubranljivo vzdolž stranske črte. "Niti v sanjah si nisem predstavljal boljšega zaključka," je dejal Pouille, Nadal, ki je v petih nizih izgubil zadnje tri dvoboje na grand slamih, tako da je četrti krog njegov najboljši letošnji dosežek na največjih turnirjih, pa je dodal: "Noben poraz, pa niti ta, me ne bo odvrnil od poti do vrha sveta."

Trenutno je tam Novak Đoković, ki suvereno koraka k ubranitvi naslova oziroma proti trinajstemu naslovu grand slam. V osmini finala je odpihnil Britanca Kyla Edmunda s 6:2, 6:1 in 6:4, naslednji tekmec pa je Tsonga, ki ga je premagal 15-krat v enaindvajsetih dvobojih, nazadnje aprila na enaki podlagi v Indian Wellsu.

Kerberjeva na Vincijevo

V ženski konkurenci je Caroline Wozniacki izločila osmo nosilko domačinko Madison Keys, prepričljivi pa sta bili Italijanka Roberta Vinci in Nemka Angelique Kerber, ki je izločila Čehinjo Petro Kvitovo s 6:3 in 7:5.

Olimpijska podprvakinja Kerberjeva se bo v četrtfinalu pomerila z Vincijevo, kar bo njun peti dvoboj v zgodovini. Rezultat je trenutno 2:2.

Mlada Slovenka izpadla

V mladinskem delu turnirja se je poslovila edina slovenska predstavnica Kaja Juvan. Kot 14. nosilka je morala priznati premoč Kitajki Xiyu Wang s 4:6 in 1:6.

US Open, osmina finala:

POSAMEZNIKI:
Novak Đoković (Srb/1) - Kyle Edmund (VBr) 6:2, 6:1, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) - Jack Sock (ZDA/26) 6:3, 6:3, 6:7 (7), 6:2
Lucas Pouille (Fra/24) - Rafael Nadal (Špa/4) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (6)
Gael Monfils (Fra/10) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:3, 6:2, 6:3

POSAMEZNICE:
Caroline Wozniacki (Dan) - Madison Keys (ZDA/8) 6:3, 6:4
Anastazija Sevastova (Lat) - Johanna Konta (VBr/13) 6:4, 7:5
Roberta Vinci (Ita/7) - Lesia Curenko (Ukr) 7:6 (5), 6:2
Angelique Kerber (Nem/2) - Petra Kvitova (Češ/14) 6:3, 7:5

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.