Nadal se mora posloviti od številke 1

Foto: Epa rafael nadal
Na naslednji ATP lestvici bo prišlo do menjave na samem vrhu.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal bo moral predati naziv najboljšega teniškega igralca na svetu, potem ko se je odločil, da zaradi abdominalnih težav odpove nastop na turnirju v Parizu. Prvo mesto na računalniški lestvici bo tako spet zasedel Srb Novak Đoković, ki je bil še na začetku letošnje sezone v krizi, zdaj pa bo prvič v dveh letih spet številka ena.

Stanje poškodovanega kolena Nadala, zaradi katerega ni igral že od odstopa s turnirja za grand slam v New Yorku, se je sicer izboljšalo, dopotoval je v Pariz, a tam je na treningu začutil bolečine v trebušnem zidu in se odločil, da ne bo igral.

"Bolelo me je predvsem pri servisu, zato sem odšel na posvet z zdravnikom. Ta mi je zatrdil, da bi igranje pomenilo veliko tveganje, želim se izogniti nadaljnjim težavam. Nisem vesel, a ostajam s pozitivnim in optimističnim razmišljanjem," je dejal Nadal, ki bi se moral v drugem krogu pomeriti z rojakom Fernandom Verdascom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.