Šport
149 ogledov

Nadal se mora posloviti od številke 1

rafael nadal Epa
Na naslednji ATP lestvici bo prišlo do menjave na samem vrhu.

Španec Rafael Nadal bo moral predati naziv najboljšega teniškega igralca na svetu, potem ko se je odločil, da zaradi abdominalnih težav odpove nastop na turnirju v Parizu. Prvo mesto na računalniški lestvici bo tako spet zasedel Srb Novak Đoković, ki je bil še na začetku letošnje sezone v krizi, zdaj pa bo prvič v dveh letih spet številka ena.

Stanje poškodovanega kolena Nadala, zaradi katerega ni igral že od odstopa s turnirja za grand slam v New Yorku, se je sicer izboljšalo, dopotoval je v Pariz, a tam je na treningu začutil bolečine v trebušnem zidu in se odločil, da ne bo igral.

"Bolelo me je predvsem pri servisu, zato sem odšel na posvet z zdravnikom. Ta mi je zatrdil, da bi igranje pomenilo veliko tveganje, želim se izogniti nadaljnjim težavam. Nisem vesel, a ostajam s pozitivnim in optimističnim razmišljanjem," je dejal Nadal, ki bi se moral v drugem krogu pomeriti z rojakom Fernandom Verdascom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice