Šport
514 ogledov

Velik, večji, Nadal! Izjemna gesta prvega igralca sveta

rafael nadal Reševalni pas/Twitter
Najboljši tenisač na svetu je priskočil na pomoč žrtvam uničujočih poplav.

Prvi teniški lopar sveta Rafael Nadal je ob poplavah, ki so zajele njegovo domačo Majorko, pokazal veliko solidarnost. Najboljši španski teniški igralec se je dejavno vključil v organiziranje pomoči prizadetim v poplavah, za tiste, ki jim je povodenj zalila hiše in domove, pa je odprl vrata svoje teniške akademije.

Španski AS na svojih spletnih straneh kaže, kako je 32-letni teniški as vzel v roke metlo ter pomaga pri čiščenju blata z ulic in hiš, ki ga je za sabo pustila povodenj.

Tistim prebivalcem Majorke, ki so ostali brez svojih bivališč, pa je za začasno nastanitev na zložljivih posteljah ponudil prostore teniške akademije, ki jo je na tem Balearskem otoku odprl pred dvema letoma.

"Žalosten dan za Majorko. Iskreno sožalje vsem, ki so izgubili svoje bližnje," je Nadal sporočil prek Twitterja.

Po podatkih španskih reševalnih služb je v hudourniških poplavah življenje izgubilo deset oseb. Najhujše je bilo v kraju Sant Llorenc na severovzhodu Majorke.

rafael nadal akademija | Avtor: Epa Epa
rafael nadal akademija | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice