Šport
692 ogledov

Star je 94 let in igra na teniških turnirjih

Leonid Stanislavskyi Twitter ITF
Najstarejši teniški igralec ne želi le nastopati.

V Umagu poteka Super-Seniors teniško svetovno prvenstvo, na njem lahko sodelujejo le igralci, ki so starejši od 65 let. Med njimi je najstarejši 94-letni Ukrajinec Leonid Stanislavskyi, ki nastopa v posamični konkurenci ter v dvojicah in mešanih dvojicah. Vsako jutro po prebujanju opravi vaje za raztezanje, naredi 20 sklec, nato pa se odpravi na tek. Tenis igra že skoraj pol življenja.

Pred tremi leti so ga opazili na Youtubu in mu predlagali, da se udeleži svetivnega prvenstva. V tem času je v Ukrajini postal prava zvezda. Igral je skupaj z rojakinjo Elino Svitolino, družil pa se je tudi s Rogerjem Federerjem, Juanom Martinom del Potrom, Andrejem Agassijem, Martino Hingis ...

grega žemlja Grenka izkušnja Šport "Ljudje niso razumeli, zakaj sem končal kariero"

"Mislil sem, da sem najstarejši igralec v Evropi, a sem nato zaigral tudi v ZDA in opazil, da sem najstarejši tudi tam. Nek Šved ima 102 leti, a ne igra več na turnirjij, zato sem najstarejši," pravi Stanislavskyi in dodaja: "Vem, da je še nekaj ljudi, ki v mojih letih igra tenis. Treba jih je malce opogumiti, da bi se vključili."

Ukrajinec je v prvem kolu mešanih parov izgubil z 11 let mlajšo partnerico. Poražena sta bila z 1:6 in 2:6. "Zelo sva se borila, osvojila sva tri igre, kar je za naju pravzaprav zmaga," je dejala njegova soigralka.

"Mnogi so m i dejali, da jim predstavljam vzor. Že zato, ker sem na igrišču in ne zaradi zmag. A to mi ni dovolj, ne želim igrati le zaradi zabave. Želim zmagovati," pravi Leonid. "Želim igrati do stotega leta. Tu se počutim odlično, po vsakem dvoboju se odpravim na plavanje," je še povedal.

Na koncu mu je uspelo priti tudi do tako želene zmage. Na tolažilnem turnirju za starejše od 85 let je premagal Angela Salo. In to je naredil v vrhunskem slogu, slavil je s 6:1 in 6:0. 

Komentarjev 2
  • Lara_Wanganeen 17:57 26.september 2018.

    Google plača 35000 $ na mesec, moja zadnja plača je bila 35284 $ za delo 4 ure na dan na spletu in sami izberite svoj delovni čas. Zdi se, da je tako dober, da toliko denarja, ko drugi ljudje delajo ...prikaži več za toliko manj. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga poskusil. To jee tist0, kar počnem ... ........ ➤➤➤ ➤➤➤➤ ➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • Avatar Leon
    Leon 15:44 26.september 2018.

    Verjetno ga bo Borat izzval na dvoboj !

Sorodne novice