Šport
189 ogledov

Zidanškova do prvega naslova na WTA Touru

tamara zidanšek Epa
Slovenka je slavila v konkurenci dvojic na turnirju v uzbekistanskem Taškentu.

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je skupaj s Srbkinjo Olga Danilović zmagala v finalu dvojic turnirja WTA v uzbekistanskem Taškentu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V finalu sta bili Slovenka in Srbkinja po dveh nizih boljši od prvih nosilk Romunk Irine-Camelie Begu in Raluce Olaru.

Slovensko-srbska naveza, ki je prvi niz v finalu dobila s 7:5, drugega pa s 6:3, je na poti do finala v četrtfinalu izločila tudi slovensko-belorusko navezo Dalila Jakupović-Vera Lapko.

Po uri in 26 minutah igrah se je Zidanškova, najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA, razveselila svojega prvega turnirja WTA v karieri. Za dvajsetletnico je to največji uspeh v karieri. Med posameznicami je julija letos osvojila manjši WTA turnir v Hrvaškem Bolu.

Sedemnajstletna Danilovićeva, hči nekdanjega sijajnega košarkarja srbskega Partizana, italijanskega Virtusa iz Bologne ter Miamija in Dallasa v ligi NBA Predraga Danilovića, pa se, potem ko je julija osvojila prvi turnir WTA med posameznicami, zdaj veseli še prvega osvojenega turnirja med dvojicami.

Zidanškova in Danilovićeva si bosta za zmago v finalu razdelili 12.300 ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice