Šport
253 ogledov

Đoković kot Sampras

Novak Đoković US Open Epa
Novak Đoković je zmagovalec teniškega odprtega prvenstva ZDA.

Novak Đoković je v finalu gladko premagal Argentinca Juana Martina del Potra. Po treh urah in 18 minutah igre je zmagal s 6:3, 7:6 (4) in 6:3. To je že tretja zmaga Đokovića na odprem prvenstvu ZDA. Osvojil je 14. grand slam, s čimer se je izenačil s Petom Samprasom. 

Serena Williams US Open Šport Serena Williams: "Ti si lažnivec! Lopov!"

"Rad bi dejal: 'Pete, rad te imam, ti si moj idol'," je dejal ob današnji zmagi, s katero je skupaj s Samprasom sedaj na tretjem mestu. Pred njima sta le Španec Rafael Nadal s 17 grand slami ter Švicar Roger Federer, ki je osvojil kar 20 turnirjev za grand slam.

Njegova zmaga obenem pomeni, da so zadnjih 50 od skupno 55 majorjev osvojili igralci tako imenovane "velike četverice": Federer, Nadal, Đoković in Andy Murray.

Enaintridesetletnik, sicer letos šesti nosilec OP ZDA, ki je lani pol leta prisilno počival zaradi poškodbe komolca in zato v New Yorku ni igral, je pred US Opnom osvojil tudi Wimbledon, kar mu je uspelo še tretjič v karieri.

Del Potro, ki je komaj drugič zaigral v finalu grand slama, devet let za tem, ko je osvojil OP ZDA, nato pa je sledila dolgoletna bitka s poškodbami zapestja, ki ga je potisnila na rob depresije in konca kariere.

"Ko sem imel svojo operacijo, sem šele res lahko razumel, kaj vse je prestajal Juan Martin, ko je imel operacije, ki so ga za dve ali tri sezone oddaljile od toura," je po tekmi dejal Đoković, ki je še 15. v karieri premagal Del Potra, ki se danes ni izkazal, med drugim je naredil 47 neizsiljenih napak. A zamujene priložnosti ni preveč objokoval.

"Prepričan sem, da Novak lahko ujame 20 grand slamov. Ima vse, da bo v tem športu podiral rekorde. Vesel sem bil, ko sem v finalu lahko zaigral proti svojemu idolu. On ve, da sva prijatelja, in tudi ve, da mu privoščim zmage. Seveda sem žalosten, ker mi ni uspelo zmagati, a obenem sem vesel za Novaka. Zasluži si to zmago," je dejal Del Potro po dvoboju o svojem tekmecu.

Zmaga na OP ZDA mu je prinesla ček za 3,8 milijona dolarjev, njegov tekmec v finalu, tretji nosilec Del Potro, pa je prejel 1,85 milijona dolarjev.

Đoković Prisrčno Šport Deček nasmejal Đokovića: "Ti me zagotovo najbolje oponašaš"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice