Šport
208 ogledov

Čilić poražen v ponovitvi finala 2014, naprej tudi Nole

Novak Đoković
Znani vsi polfinalisti v New Yorku

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je zadnji polfinalist odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, potem ko je brez večjih težav, po malo manj kot treh urah s 6:3, 6:4 in 6:4 ugnal 55. igralca sveta, Avstralca Johna Millmana. V polfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, 21. nosilcem.

Đoković se je uvrstil v svoj 11. zaporedni polfinale na igriščih Flushing Meadowsa. Srb bi se v polfinalu pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, če ne bi 55. igralec sveta Millman pripravil velikega presenečenje in izločil drugega nosilca ter si priigral svoj prvi četrtfinale na turnirjih velike četverice.

Enaintridesetletni Srb je po tekmi dejal, da se je moral v malo manj kot tri ure dolgem dvoboju krepko potruditi in o tekmecu dejal, da je velik borec. Oba igralca sta imela težave z veliko vlažnostjo in visokimi temperaturami v New Yorku, zato sta zamenjala več majic. Zmagovalec 17 grand slamov je dejal, da je to zaradi skoraj nevzdržnih razmer njegov najtežji US Open.

Đoković je povedal, da je glavnega sodnika vprašal, če ima stadion kakršnokoli ventilacijo ali klimatsko hlajenje na ravni igrišča, sodnik mu je odvrnil, da ga nima. "Mislim, da bodo morali organizatorji zagristi in odpraviti to težavo. Ali igraš podnevi ali ponoči - ni pomembno, v nobenem primeru tu doli nimamo zraka," je dejal Đoković.

Millman, ki je med dvobojem enkrat zapustil igrišče, saj si je moral preobleči celotno opravo, je dejal, da je "teklo z njega, a to ni izgovor za poraz". "Igral bi tudi v bazenu, če bi to pomenilo, da bom nastopil v polfinalu grand slama," je dejal 29-letni Avstralec, ki ni bil zadovoljen s svojo igro, saj je naredil 46 neizsiljenih napak.

V prvem četrtfinalu večera sta se v ponovitvi finala iz leta 2014 pomerila Nishikori in Hrvat Marin Čilić. Takrat je zmago slavil sedmi igralec sveta, tokrat pa je Japonec z 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4 po malo več kot štirih urah igre izločil Čilića. "Ni bilo lahko, nisem se počutil, kot da igram svoj najboljši tenis," je dejal Japonec po dvoboju. Preostala polfinalista sta številka 1 na svetu Španec Rafael Nadal in tretji igralec sveta, Argentinec Juan Martin del Potro.

Kei Nishikori | Avtor: Profimedia Profimedia

Za veselje v deželi vzhajajočega sonca je poskrbela tudi komaj 20-letna Naomi Osaka, ki si je prav tako priigrala polfinale, svoj prvi na turnirjih velike četverice v karieri, potem ko je dvakrat s po 6:1 odpihnila Ukrajinko Lesjo Curenko. Madison Keys, 14. nosilka OP ZDA in lanska finalistka, je kot zadnja dopolnila ženska polfinalna para v New Yorku. Američanka je s 6:4 in 6:3 premagala 24. igralko s svetovne lestvice, Španko Carlo Suarez Navarro.

V drugem polfinalu bosta nastopili zmagovalka 24 turnirjev za veliki slam, Američanka Serena Williams, ter Latvijka Anastasija Sevastova, ki se je prav tako pri 28 letih prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja za grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice