Šport
192 ogledov

30. jubilejni medsebojni dvoboj pripadel mlajši sestri Williams

Sestri Williams
Sloviti ameriški sestri Serena in Venus Williams sta v noči na soboto na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku odigrali jubilejni 30. medsebojni teniški dvoboj, ta pa se je končal z zanesljivim zmagoslavjem mlajše Serene s 6:1 in 6:2. Šestintridesetletna Serena je v medsebojnih dvobojih proti dve leti starejši sestri povedla v zmagah z 18:12.

Serena Williams, sicer 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam - v svoji zbirki ima po sedem zmag na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in Wimbledonu, šest na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in tri na odprtem prvenstvu Francije v Parizu - je prevladovala od samega začetka, na dvoboju je dosegla 34 "winnerjev" in deset asov ter po uri in dvanajstih minutah ukanila svojo starejšo sestro.

"Proti Venus ni enostavno igrati. Je moja najboljša prijateljica in vzornica, vsak njen poraz tudi mene prizadene. Danes sem odigrala bržkone svojo najboljšo predstavo proti njej," je po zmagi dejala Serena Williams, ki se je po porodu hčerke Olympie letošnjega marca vrnila na veliko teniško sceno in se nato prebila v veliki finale najbolj slovitega teniškega turnirja na svetu v Wimbledonu, kjer je morala priznati premoč Nemki Angelique Kerber.

Sereno Willims v naslednjem krogu turnirja z nagradnim skladom 53 milijonov ameriških zelencev čaka Estonka Kaia Kanepi, ki je v prvem krogu izločila prvopostavljeno Romunko Simono Halep, v drugem Švicarko Jil Teichmann, v tretjem pa Švedinjo Rebecco Peterson.

serena williams Nesprejemljivo Šport Serena sprožila spremembe pravil oblačenja

Na drugih ženskih dvobojih tretjega kroga so favorizirane igralke z odliko opravile svoje delo. Tretjepostavljena Američanka Sloane Stephens je bila boljša od Belorusinje Viktorije Azarenke s 6:3 in 6:4, Čehinja Karolina Pliškova, osma nosilka, od Američanke Sofie Kenin s 6:4 in 7:6 (2), sedmopostavljena Ukrajinka Elina Svitolina pa je ukanila Kitajko Wang Qiang s 6:4 in 6:4.

Cornet Seksizem Šport Igralka slekla majico ter dobila kazen

V moškem delu je prvi nosilec iz Španije Rafael Nadal po zelo zahtevnem dvoboju, ki je trajal kar štiri ure in 23 minut, ukanil Rusa Karena Hačanova s 5:7, 7:5, 7:6 (7) in 7:6 (3). "Ujel sem se v zelo težko situacijo, a najbolj pomembno je, da sem se iz nje izvlekel," je po maratonskem dvoboju na osredjem igrišču Arthur Ashe v Flushing Meadowsu proti 198 cm visokem Rusu dejal Španec, ki je v velikem jabolku dosegel že tri turnirske zmage. Nazadnje je slavil lani, tu je zmagal tudi v letih 2010 in 2013, skupno pa ima kar 17 zmag na turnirjih za grand slam.

Tretjepostavljeni visokorasli Argentinec Juan Martin Del Potro je po treh nizih ugnal Španca Fernanda Verdasca s 7:5, 7:6 (6) in 6:3, petopostavljeni Južnoafričan Kevin Anderson je bil boljši od Kanadčana Denisa Šapovalova s 4:6, 6:3, 6:4, 4:6 in 6:4, Avstrijec Dominic Thiem, sicer deveti nosilec, pa od Američana Taylorja Fritza s 3:6, 6:3, 7:6 (5) in 6:4.

Lahyani OP ZDA Šport Sodnik prosil igralca, naj se bolj potrudi

Na veliko sceno je stopila tudi Slovenka Dalila Jakupović in napredovala v tretji krog, potem ko je v paru z Rusinjo Irino Hromačevo po dveh urah in sedmih minutah premagala ameriško navezo Jennifer Brady-Asio Muhammad s 7:5 in 6:4. Slovensko-rusko teniško kombinacijo, ki je v uvodnem krogu turnirja za grand slam z nagradnim skladom 53 milijonov dolarjev ukanila Španki Anabel Medina in Arantxo Parra s 6:4 in 6:0, v naslednjem krogu čaka obračun z japonsko-gruzijsko navezo Nao Hibino-Oksana Kalašikova. Ta je bila v drugem krogu boljša od Nizozemke Kiki Bertens in Švedinje Johanne Larsson s 7:6 (3) in 6:4.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.