Šport
117 ogledov

Črn slovenski dan v New Yorku

Trije nastopi in trije porazi.

Uvodni dan odprtega teniškega prvenstva Združenih držav Amerike so bili neuspešni trije slovenski predstavniki, Polona Hercog, Dalila Jakupović in Aljaž Bedene. Edina Slovenka v posamični konkurenci letošnjega US Opna je še Tamara Zidanšek, ki jo v prvem krogu čaka dvoboj s Francozinjo Kristino Mladenović.

Najprej je uvodni dvoboj zadnjega turnirja za grand slam v sezoni izgubila Dalila Jakupović, ki jo je v dveh nizih premagala švicarska kvalifikantka Jil Teichmann, ki je prvič zaigrala v glavnem žrebu katerega od turnirjev velike četverice.

Po uvodni partiji se je poslovil tudi edini slovenski predstavnik med posamezniki v New Yorku Aljaž Bedene. Boljši od Bedeneta je bil tri leta mlajši Nikoloz Basilašvili iz Gruzije s 3:2 v nizih. Nato je izpadla še najizkušenejša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki jo je z 2:1 v nizih izločila 18-letna Američanka Claire Liu.

Letošnji zadnji turnir za grand slam v sezoni je že takoj na začetku postregel z velikim presenečenjem, saj se je morala posloviti najvišje rangirana med favoritinjami odprtega prvenstva Združenih držav Amerike. Romunko Simono Halep je v dveh nizih s 6:2 in 6:4 izločila 44. na svetovni lestvici Kaia Kanepi iz Estonije. Še nikoli poprej se v dobi odprtih prvenstev ni zgodilo, da bi v New Yorku v uvodnem dvoboju izpadla prva favoritinja. Halepova je sicer tudi lani izpadla v prvem krogu, a je bila tedaj druga nosilka.

"Sem izgubila. In to je to. Nisem igrala dobro, ona pa je. Vedela sem, da je lahko tukaj dobra. Nisem našla pravega ravnotežja pri udarcih, nikakor nisem uspela zvišati ravni svoje igre in izšlo se je, kot se je," je bila razočarana Halepova.

Halep Zgodovinsko Šport Senzacija v prvem kolu US Opena

Med bolj izpostavljenimi dvoboji uvodnega dneva turnirja je Švicar Stan Wawrinka, zmagovalec leta 2016, izločil bolgarskega zvezdnika Grigorja Dimitrova. Wawrinka nastopa s posebnim povabilom prirediteljev. Prvo oviro je pričakovano preskočil prvi nosilec Španec Rafael Nadal, po predaji rojaka Davida Ferrerja po vodstvu Nadala s 6:3, 3:4. V drugi krog se je uvrstil tudi Britanec Andy Murray, ki še lovi teniško formo po poškodbah.

V naslednji krog se je prebila tudi ameriška šampionka Serena Williams po gladki zmagi v dveh nizih nad Poljakinjo Magdo Linette. Williamsova lovi svoj prvi naslov za grand slam po porodu, sicer pa rekordnega sedmega na OP ZDA ter 24. naslov na turnirjih za grand slam, s čimer bi se po številu posamičnih naslovov na turnirjih za veliki slam izenačila s slovito Avstralko Margaret Court. Uspešni sta bili tudi njena sestra Venus Williams ter branilka naslova domačinka Sloane Stephens.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.