Šport
274 ogledov

Senzacija v prvem kolu US Opena

Halep
Prva igralka sveta Romunka Simona Halep je izpadla v uvodnem krogu teniškega grand slama v New Yorku in postala prva nosilka v zgodovini, ki je na odprtem prvenstvu ZDA izpadla že v prvem krogu. S 6:2 in 6:4 jo je izločila 44. na svetovni lestvici Kaia Kanepi iz Estonije.

Letošnji zadnji turnir za grand slam v sezoni je že takoj na začetku postregel z velikim presenečenjem, saj se je morala posloviti najvišje rangirana med favoritinjami odprtega prvenstva Združenih držav Amerike.

Halepova je že lani turnir na igriščih Flushing Meadows končala na prvi oviri, vendar pa je takrat na US Opnu zaigrala kot druga nosilka. Lani je bila od Romunke boljša ruska zvezdnica, ki že nekaj let živi v ZDA, Marija Šarapova.

Šestindvajsetletnica, ki je letos svoj premierni turnir za grand slam osvojila v Parizu na Roland Garrosu, proti 33-letni Kanepijevi ni uspela razviti svoje igre. Statistika pokaže, da je imela Kanepijeva kar 26 winnerjev, Halepova le devet. Čeprav je Estonka grešila, imela je 28 neizsiljenih napak, je še vedno uspela prvo teniško igralko sveta premagati brez izgubljenega niza in z le šestimi oddanimi igrami. Romunki je tudi petkrat vzela servis v dvoboju, ki je trajal eno uro in 16 minut.

"Še včeraj se je zdelo, da sem v svoji karieri doslej le enkrat slavila proti številki ena. Danes sem dobila drugo priložnost in jo izkoristila," je po velikem skalpu dejala 33-letna Kanepijeva, ki je leta 2011 v Tokiu premagala takrat prvo igralko sveta Danko Caroline Wozniacki.

"Vedela sem, da moram biti proti takšni igralki kar se da napadalna, a hkrati tudi, da me ne smejo izdati čustva," je še dejala Estonka, nekdanja 15. igralka sveta.

Kanepijeva, ki se je lanskem OP ZDA kot povratnica po poškodbah in boleznih prebila v svoj šesti četrtfinale na turnirjih za grand slam, ko jo je zaustavila kasnejša finalistka Američanka Madison Keys, se bo v drugem krogu pomerila z 21-letno švicarsko kvalifikantko Jil Teichmann, 168. igralko na svetovni lestvici, ki je prvič zaigrala v glavnem žrebu katerega od turnirjev velike četverice. V Barceloni rojena Teichmannova je v prvem krogu s 6:3, 6:0 izločila Slovenko Dalilo Jakupović, 93. igralko sveta.

Halepova je zaigrala na svojem 34. turnirju za grand slam, na kar dvanajstih je izpadla že v prvem krogu, in ima tako negativno statistiko, s katero se nikakor ne more ponašati prva teniška igralka sveta.

"Sem izgubila. In to je to. Nisem igrala dobro, ona pa je. Vedela sem, da je lahko tukaj dobra. Nisem našla pravega ravnotežja pri udarcih, nikakor nisem uspela zvišati ravni svoje igre in izšlo se je, kot se je," je bila razočarana Halepova.

Med bolj izpostavljenimi dvoboji uvodnega dneva turnirja je Švicar Stan Wawrinka izločil bolgarskega zvezdnika Grigorja Dimitrova, osmega nosilca, s 6:3, 6:2, 7:5.

Wawrinka, ki je na US Opnu slavil pred dvema letoma, v New Yorku nastopa s posebnim povabilom prirediteljev. Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam je trenutno izven najboljše svetovne stoterice na jakostni lestvici ATP (101.), potem ko je izpustil drugi del lanske sezone zaradi operacij na levem kolenu ter ni mogel braniti ameriške krone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.