Šport
481 ogledov

Šok v New Yorku! Izpadel Roger Federer

Federer
Roger Federer je izpadel v osmini finala odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. Švicar, petkratni zmagovalec US Opna, ki je bil na zadnjem turnirju za grand slam drugi nosilec, je v štirih nizih in po treh urah in 34 minutah dvoboja moral priznati premoč Avstralcu Johnu Millmanu.

Za novo teniško senzacijo je poskrbel 29-letni nepostavljeni Avstralec John Millman, ki se je v četrtfinale uvrstil z izidom 3:6, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3). Zadnja dva niza sta se končala s podaljšano igro. Avstralec, ki še nikoli ni bil višje od 49. mesta na svetovni jakostni teniški lestvici ATP, se je, potem ko je izločil nekdanjo številko 1 in enega največjih igralcev, sploh prvič uvrstil v četrtfinale katerega od turnirjev velike četverice.

Petkratni zmagovalec OP ZDA Roger Federer, ki je v svoji karieri osvojil kar 20 posamičnih naslovov na turnirjih za grand slam, največ med igralci, je nazadnje na US Opnu odigral le štiri dvoboje leta 2013, ko je bil od njega v osmini finala boljši Tommy Robredo.

Millman, ki še nima osvojenega turnirja ATP, trenutno je 55. igralec sveta, se bo za polfinalno vstopnico pomeril s še eno teniško legendo in večkratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam Srbom Novakom Đokovićem, šestim nosilcem, ki je bil v osmini finala v treh nizih in po dveh urah boljši od Portugalca Joaa Souse. Đoković ima na svojem računu 13 grand slam naslovov, od tega dva v New Yorku.

V osmini finala je izpadla tudi ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa, petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je v dveh nizih izgubila proti Španki Carli Suarez Navarro, ki bo zaigrala v svojem drugem četrtfinalu na US Opnu, prvič leta 2013. Šarapova je svoj edini US Open dobila leta 2006.

Turnir za veliki slam v New Yorku je tako postregel z novo senzacijo, potem ko se je že uvodoma, v prvem krogu, poslovila prva nosilka Romunka Simona Halep, ki je postala sploh prva nosilka, v odprti eri OP ZDA, ki je izpadla v uvodnem dvoboju tega turnirja.

Cornet Seksizem Šport Igralka slekla majico ter dobila kazen

"Še vedno nisem popolnoma prepričan. Zelo spoštujem Rogerja in vse, kar je naredil za tenis. Od vedno je bil moj junak," so bile prve besede Millmana, ki še sam sebi ni mogel verjeti, da mu je uspelo premagati velikega Federerja.

Sedemintridesetletni Švicar si je privoščil preveč napak, da bi lahko iztržil napredovanje proti razpoloženemu Avstralcu. Statistika kaže, da je naredil kar 77 neizsiljenih napak, deset dvojnih napak, imel pa je le 49 izkoristek v svojem prvem servisu.

Nick Kyrgios Kakšna poteza! Šport Federerjev tekmec ni mogel zapreti ust

Večerni in nočni dvoboji na igriščih Flushing Meadows so dali vse udeležence in udeleženke četrtfinala.

V osmini finala sta bila uspešna oba branilca naslova. Prvi nosilec Španec Rafael Nadal med posamezniki in tretja nosilka Američanka Sloane Stephens med posameznicami. Nadal se bo na poti do svoje tretje lovorike v New Yorku, ter osemnajste lovorike za grand slam, v četrtfinalu pomeril z devetim nosilcem Avstrijcem Dominicom Thiemom, ki bo četrtič zaigral v četrtfinalu katerega od turnirjev za grand slam, prvič v New Yorku.

Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Stephensovo, ki je svoj edini grand slam osvojila lani, v četrtfinalu čaka Latvijka Anastasija Sevastova, 19. nosilka, ki se je še tretje leto zaporedoma uvrstila v četrtfinale US Opna.

Zmagovalec OP ZDA leta 2009 Argentinec Juan Martin del Potro, ki je tretji nosilec, se bo za polfinale udaril z 11. nosilcem Američanom Johnom Isnerjem, ki si je po letu 2011 priboril svoj drugi četrtfinale US Opna.

Tekmec Marina Čilića, sedmega nosilca, bo v ponovitvi finala turnirja leta 2014, Japonec Kei Nishikori, 21. nosilec, ki je pred štirimi leti po treh nizih klonil proti Hrvatu. Avstralec Millman je teniškim sladokuscem pokvaril načrte, saj je preprečil obračun Federerja in Đokovića.

Lahyani OP ZDA Šport Sodnik prosil igralca, naj se bolj potrudi

Novopečena mamica Serena Williams, ki je 17. nosilka, lovi svojo prvo grand slam lovoriko po porodu. Na poti do 24 grand slam lovorike med posameznicami, rekordne sedme v New Yorku, jo v četrtfinalu čaka finalistka leta 2016 Čehinja Karolina Pliškova, ki je kot osma nosilka papirnata favoritinja proti prvi ameriški zvezdnici.

Trideseta nosilka Suarez Navarro se bo v četrtfinalu udarila z lansko finalistko, domačinko Madison Keys, 14. nosilko. Za mesto med četverico pa bosta loparja prekrižali še Japonka Naomi Osaka, 20. nosilka, in nepostavljena Ukrajinka Lesja Curenko. Za obe bo to prvi četrtfinale v New Yorku.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice