Šport
2621 ogledov

Godrnjavi Federer pošolal sodnika: Opraviči se!

roger federer Epa
Praviloma mirni in preudarni Švicar je bil tokrat precej na trnih.

Roger Federer je v četrtfinalu mastersa v Cincinnatiju po hudem boju s 6:7(2), 7:6(6), 6:2 izločil rojaka Stana Wawrinka, ki se vrača po poškodbi kolena. Švicar, sedemkratni zmagovalec turnirja, je bil po izgubljenem uvodnem nizu pod velikim pritiskom, kar se je dobro videlo ob njegovem prepiru z glavnim sodnikom Fergusom Murphyjem.

Pisala se je druga igra drugega niza, Wawrinka pa je vodil z izidom 30:0. Švicar je nato udaril passing forehand, žoga pa je pristala sumljivo blizu stranski črti. Stranska sodnica je z manjšim zamikom klicala out, Murphy pa je točko dodelil Wawrinki. Ta je nato brez izgubljene točke prišel do igre in vodstva z 2:1.

Malce zmedeni Federer se je med odmorom lotil glavnega sodnika. "Klicala je out," ga je opozoril. "Ničesar nisem slišal. Klical sem 40:0. Žoga je bila na črti," se je branil Murphy. "Klicala je out, vprašaj jo." "Ničesar nisem slišal. Lahko jo vprašam."

"Kako misliš, da je nisi slišal? Klicala je in pokazala z roko," je nadaljeval Federer, vendar je sodnik vztrajal, da klica ni slišal. "Ne govori, da je nisi slišal. Reci, da ti je žal, ok?" "Žal mi je, nisem slišal." "No, hvala. Pa tudi videl je nisi. Dve od dveh," je pogovor končal drugi igralec sveta.

Švicaraski veteran je imel v tem primeru prav, saj je linijska sodnica res klicala out. Murhpy bi moral njeno odločitev preklicati in uveljaviti svojo, vendar tega ni storil, Federer pa je očitno preslišal rezultat in točko kasneje presenečeno ugotovil, da je igra izgubljena.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice