Šport
2304 ogledov

Nadal navdušil s športno gesto, nato sledil zaplet

rafael nadal Epa
Velikodušna in redko videna gesta bi ga kmalu drago stala.

Prvi igralec sveta Rafael Nadal se je v finalu kanadskega mastersa izkazal s športno gesto, ki pa bi ob nekoliko drugačnem razpletu lahko imela precej resne posledice.

rafael nadal Rafa Nadal Šport Dobil obračun generacij, nato odpovedal Cincinnati

Španec je drvel proti 33. lovoriki na turnirjih serije masters in bi bil pri tem praktično nedotakljiv na svoj začetni udarec. Njegov nasprotnik, 20-letni Grk Stefanos Cicipias, ki je prav v nedeljo praznoval 20. rojstni dan, si v celotnem obračunu ni priigral niti ene brejk priložnosti in vse je kazalo na gladko zmago številke ena svetovnega tenisa.

Nato je sledil zaplet.

Tsitsipas je serviral pri zaostanku 2:6, 3:5, ko je pri izidu 30:15 njegov začetni udarec zmotil eden od gledalcev. Mladi Grk je protestiral pri glavnemu sodniku Aliju Niliju, ki mu je odvrnil, da ne moriti storiti drugega, kot da gledalcem izreče opozorilo. Cicipas je želel ponovitev prvega servisa, nakar se je oglasil Nadal in nasprotniku podaril prvi servis. 

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Cicipas je igro gladko dobil, Španec pa je v naslednji serviral za zmago. Ravno v tistem trenutku so se v njegovo igro prikradle napake, Grk je prišel do brejka in izenačenja na 5:5. Kar naenkrat je bil drugi niz spet povsem odprt.

Cicipas je nato povedal 6:5 in imel v 12. igri celo na voljo set priložnost, s čimer bi njun drugi medsebojni dvoboj popeljal v tretji niz. A Nadal se je zbral, izsilil podaljšano igro in nato dvoboj odločil v svojo korist s končnim izidom 6:2, 7:6(4).

Španca so o plemeniti, a tvegani potezi povprašali na tiskovni konferenci. "Tako sem čutil v tistem trenutku. Morda sem bil nekoliko preveč prijazen," je v smehu dejal najboljši tenisač na svetu.

Komentarjev 3
  • Ejsi_Disi 12:24 13.avgust 2018.

    Al prav se piše Tsitsifuj al CIcifej

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:40 13.avgust 2018.

    V istem odstavku je enkrat Tsitsipas in drugič Cicipas. Odločite se že, bedniki pisunski.