Šport
1061 ogledov

Po blamaži kariere razkrila izvor svojih težav

serena williams Epa
Najuspešnejša teniška igralka vseh časov ima resne poporodne težave.

Serena Williams se po rojstvu prvega otroka ukvarja z dvomi o tem, ali je dobra mati ali ne, kar vpliva tudi na njeno teniško formo, je v zapisu na družbenem omrežju priznala 36-letna Američanka, ki velja za eno najboljših teniških igralk vseh časov. Po najhujšem porazu v karieri je sporočila, da je bil prejšnji teden zanjo težak.

"Ne samo, da sem se ukvarjala s težkimi osebnimi zadevami, bila sem tudi sicer v slabem stanju," je na svojem profilu Instagram zapisala zmagovalka rekordnih 23 naslovov na grand slamih. "Najbolj sem se ukvarjala z občutki, da nisem dobra mati," je dodala.

Williamsova se od marca po večmesečni odsotnosti po rojstvu hčerke Alexis Olympie septembra lani postopoma vrača v teniško karavano, a se je njena želja po vrnitvi na vrh ženskega tenisa ob novi življenjski vlogi izkazala za večji izziv od pričakovanega. Prejšnji teden je tako z le eno osvojeno igro v prvem krogu turnirja v San Joseju v ZDA proti Britanki Johanni Konta doživela najhujši poraz v svoji karieri. Končni izid je bil 1:6, 0:6.

Williamsova si sicer zaradi bolečega poraza ni preveč belila glave. Novinarjem je po dvoboju s Konto povedala, da se dobro zaveda, da je sposobna igrati veliko bolje. Je pa v osebnem zapisu v ponedeljek prikazani igri v San Joseju dodala še nekaj konteksta s priznanjem, da na njen tenis vplivajo vprašanja o materinstvu.

"Veliko delam, treniram in se trudim biti najboljša športnica, kar sem lahko," je zapisala. "Ampak to pomeni, da četudi sem s svojo hčerko vsak dan njenega življenja, nisem z njo toliko, kot bi so želela biti. Večino vas, ki ste mame, se ukvarjate z istimi vprašanji. Ali ostati doma ali delati, iskati pravo ravnotežje z otroki je prava umetnost. Ve ste prave junakinje. Jaz pa vam lahko samo rečem: če imate slab dan ali teden, ni nič narobe, tudi jaz jih imam!"

Pri tem pa je še dodala, da je pri soočanju s temi vprašanji izredno pomemben odprt pogovor. "Prebrala sem nekaj člankov, v katerih je pisalo, da lahko poporodna čustva trajajo tudi do tri leta, če se z njimi ne soočiš. Meni najbolj odgovarja pogovor. Da se pogovorim o teh stvareh z mamo, sestrama, prijatelji, oni mi dajo vedeti, da so te stvari popolnoma naravne," je še zapisala.

Po poročanju britanskega časnika The Guardian je Williamsova sporočila, da načrtuje nastopiti na četrtem turnirju za veliki slam letošnje sezone, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki je na sporedu konec tega meseca. Zmagovalka šestih posamičnih naslovov v Flushing Meadowsu za zdaj ni nakazala, da bi si o tem premislila.

 

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week--it’s ok--I am, too!!! There’s always tomm!

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.