Šport
480 ogledov

Šok: Federer izpadel po vodstvu 2:0!

Federer Reševalni pas/Twitter
Južnoafriški teniški igralec Kevin Anderson je iz turnirja v Wimbledonu izločil branilca naslova Rogerja Federerja in poskrbel za enega največjih presenečenj letošnjega turnirja. V polfinale se je z zmago nad Japoncem Keijem Nishikorijem uvrstil še trikratni wimbledonski zmagovalec Novak Đoković.

Anderson je Federerja nadigral z 2:6, 6:7 (5), 7:5, 6:4 in 13:11. Na prejšnjih štirih srečanjih je Južnoafričan proti Švicarju dobil 24 iger, samo v današnjem dvoboju jih je zbral 34. Federerjeve sanje o devetem naslovu na sveti travi so se tako končale po štirih urah in 13 minutah igre.

Anderson po veličastni zmagi nad številko dve svetovnega tenisa in prvim nosilcem turnirja v Wimbledonu ni skrival navdušenja. "Trudil sem se po najboljših močeh, in se nekako prebil čez tretji in četrti niz. Na koncu sem opravil dobro delo, ob tem pa nisem veliko razmišljal. Če imaš dvome, je namreč težko igrati proti Federerju," je strnil dvoboj.

Južnoafričan je dodal, da mu bo današnja zmaga za vedno ostala v spominu, upa pa, da ga na tretjem turnirju za veliki slam letošnje sezone čakata še dva dvoboja. Najprej se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Kanadčanom Milošem Raonićem in Američanom Johnom Isnerjem.

Đoković, ki je v Wimbledonu slavil trikrat, je za preboj v polfinale s 6:3, 3:6, 6:2 in 6:2 premagal Japonca Japonec Keija Nishikorija. Đoković je tako postal drugi igralec z največ nastopi v polfinalih turnirjev za grand slam. Đoković jih bo imel kmalu 32, več jih ima le Federer, ki ostaja pri številki 43.

Druga polfinalista bosta znana po koncu dvobojev med Argentincem Juanom Martinom Del Potrom in Špancem Rafaelom Nadalom ter Kanadčanom Milošem Raonićem in Američanom Johnom Isnerjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice