Šport
208 ogledov

Wimbledon ostal brez deseterice najboljših

Karolina Pliškova Epa
Z izpadom Karoline Pliškove je Wimbledon ostal brez deseterice najboljših igralk

Nizozemka Kiki Bertens je iz turnirja v Wimbledonu izločila še zadnjo teniško igralko iz deseterice najboljših. Od Čehinje Karoline Pliškove, sicer sedme nosilke turnirja in osme na lestvici WTA, je bila boljša s 6:3 in 7:6 (1). V ženski konkurenci je za zmago na sveti travi zdaj najvišje postavljena nosilka Nemka Angelique Kerber na 11. mestu.

Pliškova, nekdanja številka ena ženskega tenisa, je s porazom sledila igralkam kot so Marija Šarapova, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Simona Halep in Sloane Stephens, ki so turnir v Wimbledonu že zapustile.

Nizozemka Bertensova, ki je bila polfinalistka Roland Garrosa leta 2016, se je v četrtfinale Wimbledona prebila prvič. Tam se bo šestindvajsetletnica pomerila z zmagovalko dvoboja med Nemko Julio Görges in Hrvatico Donno Vekić.

Bertensova, ki se je še lani spogledovala z upokojitvijo, je prva Nizozemka, ki se ji je uspelo prebiti v četrtfinale Wimbledona po letu 2007. Med favoritinjami za osvojitev turnirja ostaja sedemkratna zmagovalka Serena Williams, tokrat 25. nosilka. 

Serena  je po zmagi proti Rusinji Jevgeniji Rodini uvrstila v svoj 13. četrtfinale turnirja za grand slam v Wimbledonu. V osmini finala je 36-letna osemkratna zmagovalka odprtega prvenstva Velike Britanije Rodino premagala s 6:2 in 6:2.

Federer nadaljuje pohod na deveti naslov

Roger Federer | Avtor: Epa Epa
Švicarski teniški as Roger Federer uspešno nadaljuje pohod na deveti naslov v Wimbledonu. V osmini finala je boljši od Francoza Adriana Mannarina boljši s 6:0, 7:5 in 6:4 in se tako uvrstil v 16. wimbledonsko četrtfinale.

Za osemkratnega zmagovalca Wimbledona, tudi aktualnega branilca naslova, bo to že 53. četrtfinale turnirjev za grand slam.

Kei Nishikori je v osmini finala premagal latvijskega kvalifikanta Ernestsa Gulbisa s 4:6, 7:6 (5), 7:6 (10) in 6:1 in si priigral prvi četrtfinale na odprtem prvenstvu Velike Britanije, ob tem pa se je med najboljših osem prebil kot prvi Japonec po Shuzu Matsuoki leta 1995.

V četrtfinale Wimbledona se je prebil tudi Rafael Nadal in to prvič po letu 2011. S 6:3, 6:3 in 6:4 je bil boljši od Jirija Veselyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.