Šport
3907 ogledov

Ura za 600.000 €, a nobenega občutka za čas

rafael nadal Epa
Teniškemu zvezdniku grozi kazen v višini 17.000 evrov.

Dvakratni zmagovalec Wimbledona Rafael Nadal (2008, 2010) je v drugem krogu najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu dobil opozorilo glavnega sodika, še preden je udaril prvo žogico.

Sodnik Carlos Bernardes, ki ima z Nadalom pestro zgodovino, mu je opozorilo izrekel zaradi zavlačevanja pred začetkom obračuna s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom, ki ga je Nadal premagal z izidom 6:4, 6:3, 6:4.

Nadal je po prihodu na osrednje igrišče teniškega kompleksa All England Club prekršil pravilo 1-5-1, po katerem imajo igralci na voljo eno minuto za razpakiranje opreme, pet minut za ogrevanje in minuto za dodatne priprave pred uvodno točko obračuna.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa
Ko je Bernardes oznanil konec ogrevanja, je Nadal udaril šele štiri začetne udarce. Ob izteku zadnje minute je še vedno razporejal svoje plastenke, medtem ko je bil njegov nasprotnik pripravljen za igro.

Glavni sodnik mu je nato izrekel opozorilo, ki pa ga je Španec, vsaj tako se je izkazalo na tiskovni konferenci, preslišal. V nadaljevanju dvoboja je dobil še eno opozorilo, ker je pred začetkom tretjega niza porabil preveč časa za preoblačenje.

"Pred dvobojem? Sem dobil dve opozozili. Prvič slišim," je bil presenečen Nadal, nato pa, kar zadeva drugo opozorilo, prevzel svoj del odgovornosti. "To je povsem normalno. Počasen sem bil. Moral sem zamenjati znojnike, majico, ruto, vse. Verjetno bi moral na stranišče. Porem bi imel dovolj časa, da se preoblečem. Odločil sem se, da ostanem na igrišču. Počasen sem bil, zato sem dobil opozorilo. Sprejmem. Mislim, da sem bil med samim obračunom dovolj hiter. Med nizoma sem se moral preobleči, ker je bilo zelo vlažno," je pojasnil.

Nadal in Bernardes sta se grdo sporekla leta 2015 na turnirju v Riu de Janeiru, kjer je glavni sodnik Špancu izrekel dve opozorili zaradi prekoračitve 25 sekund, kolikor jih imajo tenisači na voljo med točkama. Nadal je zaradi drugega opozorila ostal brez prvega servisa.

Napeta situacija se je nato še zapletla, ko je Španec med premorom narobe oblekel svoje kratke hlače. Sodnika je prosil, če se lahko preobleče v garderobi, ta pa mu je odvrnil, da ga bo kaznoval z novim opozorilom. Nadal se je nato s pomočjo brisače preoblekel na igrišču, Bernardesu pa zagrozil: "Poskrbel bom, da mi ne boš več sodil." Grožnjo je nato uresničil, saj Bernardes skoraj leto ni sodili niti na enem Nadalovem obračunu.

"Nimam težav z njim. Kar se je zgodilo v Riu, je bilo nespoštljivo. Ne moreš me siliti, da se pred vsemi preoblačim na igrišču. Kadar sem res počasen, takrat spoštujem njegove odločitve," je pojasnil Španec in dodal: "Včasih potrebujem svoj čas. Nisem videl ure. Težko vem, kaj se dogaja. V Avstraliji in Franciji imamo uro, zato je veliko lažje," je dejal.

Ironija Nadalovih težav z uro je v tem, da na obračunih vedno nosi ročno uro prestižne švicarske znamke Richard Mille. Vrednost modela RM27-03, ki krasi njegovo desnico na letošnjem Wimbledonu, je več kot 620.000 evrov.

Nadalov primer bo zdaj romal v obravnavo v sodniško pisarno, kjer bodo odločali o morebitnih naknadnih sankcijah. V najslabšem primeru bo moral plačati 17.000 evrov, kar pa ne bo prevelik zalogaj, saj si je že z uvrstitvijo v tretji krog Wimbledona zagotovil najmanj 113.000 evrov.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 7
  • Lovebites 20:02 06.julij 2018.

    A ta Nadal se gre nekega profija,tolikokrat je ze igral,pa se nekaj frajerisi,kot da je kaj vec.Mater,ene jebe manjvrednostni kompkeks.Kot da je vceraj zacel igrat tenis,pedrajsl blesavi.Preserator.Z denarjem si ne mores kupiti spostovanja in pameti.Za v rit sunit,cigo en.

  • Tadej 17:23 06.julij 2018.

    Kretenski sodnik.

Sorodne novice