Šport
198 ogledov

Še en maratonski dvoboj za Bedeneta

Aljaž Bedene
Tokrat drugačen razplet za najboljšega Slovenca.

Slovenski teniški igralci na tretjem turnirju za grand slam v Wimbledonu v posamični konkurenci nimajo več svojega predstavnika. V drugem krogu je izgubil tudi Aljaž Bedene, ki je še enkrat odigral maratonski dvoboj, a se ta zanj ni končal srečno kot v prvem krogu, Moldavec Radu Albot ga je po petih nizih premagal s 6:2, 4:6, 7:6 (3), 5:7 in 6:3.

Ljubljančan je dvoboj slabo začel, že v prvi igri je izgubil svoj servis, nato pa do konca prvega niza še enega. V drugem pa je vzpostavil ravnotežje z zmago v zadnji, deseti igri izid izenačil, izenačeno in negotovo je bilo nato vse do konca. Na začetku petega niza je Moldavec sicer povedel s 3:0, a se Slovenec ni dal, pri zaostanku 3:5 je imel dve zaključni žogi za odvzem servisa, vendar ju ni izkoristil, tako da je moral tekmecu priznati premoč.

V tretji krog pa je že napredoval Švicar Roger Federer. Osemkratni zmagovalec turnirja proti Slovaku Lukašu Lacku ni imel težav, dvoboj je dobil v treh nizih. Na sveti travi je tako dobil že 26 zaporednih nizov, to je njegova druga najboljša serija, v letih 2005 in 2006 je osvojil 36 zaporednih nizov.

"Igral sem odlično, precej bolje kot v prvem krogu. Predvsem sem bil bolj sproščen, bolj zbran, zadovoljen sem lahko tudi s tem, kako sem udarjal žogice. Vedno je lepo dobiti dvoboj v treh nizih, to pomeni, da privarčuješ nekaj energije za naslednje dvoboje," je po zmagi nad 73. igralcem sveta dejal Federer, ki tekmecu ni ponudil niti ene priložnosti za odvzem servisa.

Feliciano Lopez Grand slam Šport Lopez boljši od velikega Federerja

Švicar se bo v naslednjem krogu pomeril z Nemcem Jan-Lennardom Struffom, ki je dobil maratonski obračun s hrvaškim veteranom Ivom Karlovićem, čeprav je hrvaški "bombarder", dosegel je kar 61 asov, že vodil z 2:0 v nizih.

Pri ženskah se je morala posloviti druga nosilka Danka Caroline Wozniacki. V treh nizih jo je ugnala Rusinja Jekaterina Makarova, ki je pred tem izgubila vseh sedem medsebojnih obračunov. Wozniackijevi, ki v Wimbledonu še nikoli ni prišla dlje od osmine finala, ni pomagala niti velika borbenost, s katero se je v tretjem nizu vrnila v dvoboj po zaostanku z 1:5, ubranila pa tudi pet zaključnih žog. Danka je med dvobojem pokazala veliko nervoze, sodnici se je pritoževala zaradi mušic, ki so letele mimo njih.

"Imam jih v ustih, v laseh, povsod. Naredite nekaj, igrišče je treba poškropiti. Jaz se hočem osredotočiti na tenis, nočem jesti žuželk," se je pritoževala sodnici, a ni pomagalo, tako da so se njene wimbledonske frustracije nadaljevale.

"Na srečo se je zame vse srečno končalo. Pri vodstvu s 5:1 sem se očitno podzavestno prehitro veselila, sledila je kazen. A nato sem si rekla, ne bom vendar izgubila dvoboja. Pozabila sem na vse, kar se je dogajalo pred tem, začela sem razmišljati kot na začetku obračuna. Agresivnost se mi je izplačala," je bila vesela 30-letna Rusinja, ki se je doslej na turnirjih za grand slam dvakrat uvrstila v polfinale, obakrat v New Yorku.

polona hercog wimbledon 2017 1. krog Šport Hercogova kot Kvitova in Šarapova

Bolj uspešni sta bili v drugem krogu sestri Williams. Sedemkratna zmagovalka Serena, ki ima v Wimbledonu že 16 zaporednih posamičnih zmag, je gladko ugnala bolgarsko kvalifikantko Viktorijo Tomovo, nekaj minut več se je na igrišču zadržala njena sestra Venus, petkratna zmagovalka turnirja. Starejša sestra Williams je celo izgubila prvi niz, nato pa v naslednjih dveh Romunko Alexandro Dulgheru povsem nadigrala.

"Važno je, da sem zmagala. Na kakšen način sem do zmage prišla, ni pomembno," je bila po tekmi redkobesedna Venus, ki nastopa že na svojem 21. wimbledonskem turnirju. Za 38-letno igralko je bila to že 88. posamična zmaga v Wimbledonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.