Šport
4759 ogledov

"Federer je velik šampion, a mali človek!"

roger federer Epa
Srđan Doković, oče nekdanje številke ena svetovnega tenisa, Novaka Đokovića, je izrazil svoje mnenje o sinovem največjem rivalu, Rogerju Federerju.

Novakov oče, Srđan Doković, je skupaj z Novakovim bivšim trenerjem Nikolo Pilićem gostoval v oddaji Ćirilica.

V tej pogovorni oddaji se je oče nekdanje teniške številke ena dotaknil incidenta izpred 12 let, ko je Srbija v Davisovem pokalu igrala proti Švici.

Novak Đoković je takrat nastopal proti Stanislsu Wawrinki in v petem nizu zahteval odmor za zdravniško pomoč, kar pa je zelo zmotili Rogerja Federerja, ki je Srba obtožil, da je prevarant.

"Ne verjamem njegovim poškodbam. Resno mislim. Mislim, da goljufa, kar se tiče njegovih poškodb," je tedaj izjavil Federer.

Srđan si je vse do danes zapomnil besede enega največjih vseh časov in mu jih več kot očitno še vedno ni oprostil: "Že takrat sem rekel, da je Federer velik šampion, toda mali človek. To mislim še danes. V zadnjem času je nekoliko sicer spremenil odnos, vidi, da se je motil."

Srđan Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub temu, da oče Đoković še goji zamere do Švicarja, pa se Novak danes odlično zastopi s Federerjem. Na Laver Cupu v Chicagu sta celo zaigrala skupaj v dvojicah, kjer sta branila barve Evrope.

Dvoboj proti Kevinu Anderssonu in Jacku Socku sta sicer izgubila 6-7, 6-3, 10-6, a sta se pri tem vsaj dobro zabavala in ugotovila, sta za pare že nekoliko zarjavela.

novak đoković roger federer Združila moči Šport Poraz zvezdniškega dvojca

"Stari, zato ne igrava pare," se je tekom pavze med igrami pošalil Fedex, kateremu je Novak odgovoril: "J***mti. Mislim, da se mi je za tri sekunde ustavilo srce."

Komentarjev 2
  • Ejsi_Disi 06:49 03.oktober 2018.

    Optožil?!?!?! Mesarič, a se zajebavaš? Predlogi ti sploh ne grejo, sedaj pa še osnovnošolske napake. Pa dajte, no, malo resnosti.

Sorodne novice