Šport
1217 ogledov

Za majhen zaslužek tvegal 35.000 dolarjev

roger federer Epa
Nesrečnež si bo za vedno zapomnil dan, ko je stavil na Rogerja Federerja.

Športne stave so tvegan posel, saj ne glede na kvoto in predvidavanja stavnih hiš vselej obstaja možnost presenečenja. V svetu profesionalnega športa, kjer so razlike izredno majhne, ni 100-odstotnih zagotovil četudi vse okoliščine kažejo na to, da dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti.

To je na lastni koži med letošnjim teniškim turnirjem v New Yorku spoznal neznani Avstralec, ki je pred dvobojem osmine finala položil 35.000 dolarjev na zmago Rogerja Federerja, ki se je za preboj med najboljših osem igralcev meril z Avstralcem Johnom Millmanom.

Federer je petkratni zmagovalec turnirja za OP ZDA in trenutno zaseda visoko drugo mesto računalniške teniške lestvice. Millman je 55. igralec sveta, ki je že z uvrstitvijo v osmino finala dosegel svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam.

O favoritu ni bilo nikakršnega dvoma, kvota na zmago Švicarja, ki je pred dobil tudi njun edini pretekli medsebojni obračun, je namreč znašala le 1,02.

roger federer | Avtor: Epa Epa

Igralec stav je upal, da bo z visoko stavo prišel do lahkega zaslužka, a se je dodobra uštel. Če bi stavo dobil, bi zaslužil zgolj 700 dolarjev, vendar je Millman pripravil prvovrstno presenečenjo in nasprotnika izločil v štirih nizih. Za Federerja je bil to šele drugi izpad pred četrtfinalom v zadnjih 14 nastopih v New Yorku, stavna hiša pa je z njegovo "pomočjo" zadovoljno pospravila 35 tisočakov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice